Cukurgailītis

Sadomāju ka senos laikos izkausēt cukuru un pagatavot cukurgailīti... :)
Bet ne vella no shaa cukura nesanaak... tas m... nekuust...! uudens izvaaras un viss... :( paliek kaa sniegs...!? meigjinaju ar divaam markaam, otra mazliet gaaja siirupaa bet tad arii sagaaja sniegaa tik cietaakaa...
TAD NU LUUUDZU...! vai juus nevareetu eksperimenta kaartaa, tagad katrs maajaas no sava cukura pameigjinaat vismaz karotee uztaisiit cukurgailiiti...!? :) veelos zinaat cukura marku no kura tas veel sanaak... Paldies...! :)

DAfrika (2013-02-23 21:53)    1 Etiķi pielej, un ūdeni nevajag mēs bērnībā paši taisījām, tik piepilinājām etiķi drusku un ļāvām cukuram izkust katliņā... Katliņu gan būs jāizmet!
Šādi kausēju cukuru un zīmēju cukura dekorus no vijīgajiem pavedieniem kūkām.

Bibine (2013-02-23 22:13)      nu no tiem lētiem sintētiskiem draņķa cukuriem nekas nav tā, kā bija toreiz padomijas laikos no cukurniedru vai cuurbiešu cukura.

stardust (2013-02-23 22:25)      Es izvēlētos cukurniedru cukuru, Demerara, piemēram. Nupat konstatēju, ka man paciņa ne tādā temperatūrā tikusi, apakša jau bija tā visai interesantā konsistencē, aiz kam domāju, ka varētu sanākt.

neko (2013-02-23 22:30)      "Man šķiet tas ir tik romantiski - vīrietim 35 gadu vecumā izdomāt taisīt cukurgailīti. Forši!"
Tad ja es šodien 1/2 dienas pavadīju virtuvē - es būtu izcili romantisks cilvēks?:)

Bet cukurbiešu cukurs, ko gan gana grūti atrast tiešam ir labākais šādiem nodomiem.

inito4ka (2013-02-23 22:42)  1 1 ...pavisam nesen ..lutināju,, brāļa sīko>>> kausēju cukuru uz pannas,kur ieklāju brūno cepampapīru / droši ,ka noder arī sviestpapīrs /
piebirdināju vēl klāt riekstus,viss sanāca!!! Kastroļi sveiki un veseli. Tik uguni ļoti mazu vajag,,,lai tā lēni kūst...

mojito (2013-02-23 22:57)      Esmu n-tas reize staisiijis karameli, tas gan ir kopaa ar sviestu-bet katlinjam nekas nenotiek, vienakarshi ielej uudeni un gaidi,kad pielipushais cikurs izkusiis,tad var viegli izmazgaat :)

_Krasula_ (2013-02-23 23:32)      Nu gan tēma.:) Bērnībā ļoti bieži gatavoju gan "cukurgailīšus", gan "gotiņas", gan "īrisus". Bet tagad gandrīz jāpiedomā kā tur bija ar tiem "gailīšiem". Šķiet, ka panna iepriekš nedaudz tika ieziesta ar sviestu jeb margarīnu. "Sniegs" ar laiku pārvērtās "ledū" un neviens trauks netika izmests. Vai esi pārliecināts, ka to cukuru kausē pietiekoši ilgi??

P.s Nēe, es laikam šovakar vairs negatavošu "gailīšus"...

Edg (2013-02-24 10:00)      Aizbrauc tur kur LV ir tuvāk varenajai krievzemei. Tur var šur tur arī nopirkt normālu cukuru, tiesa tas būs kotrabass. Cena arī ne visai zemāka toties tas būs CUKURS.
P.S. laukos māte nekautrējas zaptes vārīt no kontrbasa cukura, vismaz zapte pēc tam garšo tā kā viņai tam vajadzētu būt. A par Ezīša-Vilka tandēmā bļauto kontrabasa apkarošanu es nošķaudos. Jo ja jau valdība ir deklarējusi ka pie mums ir brīvais tirgus. Tad to es arī tā uztveru. Ja privātie vedēji var normālu preci piegādāt un arī drusku lētāk. Tad man no tā pumpas nemetās. Neesmu es ar mieru rīt kautkādu dāņu ķīmiju un par dārgu cenu tikai kautkādas idejas vārdā.

fabbiana (2013-02-24 13:57)      LIDO var nopirkt pie kasēm, man šķiet 25 sant. maksā, autentiski, nav jāmokās un kaut kas jāizdomā, huiņa ir ne tikai cukurs, arī piens, sviests, maize, gaļa, dajebkas īstenībā

Lucy (2013-02-25 09:40)      jā un mēs jau kādus 8menešus lietojam krievijas cukura,paziņas atveda 5kg maisiņos.Cukurs ir graudains,dzeltenīgs un ir salds.Tā,kā es cukuru kafijai tik lieku parasti pus karoti,tad krievijas cukuru tik ču-ču vajag no puskarotītes pusi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu