Pašu gatavotas garšvielas
Vai zinat metodes, kā saviem spēkiem ziemai sagatavot garšaugus, tas ir piedevas, ko pievienot zupām, mērcēm u.tt? Es, piemēram, dilles sasmalcinu, ieberu saldējamajā kastītē un iesaldēju. Ziemā atveru kastīti, pieberu salātiem vai zupai un garšo super. Vai līdzīgi var saldēt vai kaltēt arī citus garšaugus? Kādas metodes pielietojat?stardust Kādas gan īpašas metodes... to pašu kā ar minētajām dillēm var darīt ar pētersīļiem, selerijām, vispār visiem zaļumiem. Kaltēt var - tāpat kā jebkuras zāļu tējas. Vēl dilles varēja ar sāli burciņās likt, zupām vairāk. Man jau sāls tik ļoti nepatīk, tāpēc priekšroka saldēšanai vai kaltēšanai.
_CatNap
1
arii tapat daru ( sasmalcinu, sasaldeju).
veel kaut kur lasiiju, ka var taas dilles vai citus zaljumus pa 1 kaatam tiit cepampapiiraa un tad saldeetavaa. saglabaajotzies gandriiz kaa svaigi. bet man par garu taada kjeepa..
Ai_rina Es saldēju.Kaltēšana prasa papildus darbu,vairāk uzmanības un piemērotus kaltēšanai apstākļus.Vāru dažādus salātus,kurus var pielikt zupām,mērcēm kā papildinājumu.Šogad saldēju arī tomātus/blanšētus/,tātad, pašas izdoma :))Bet ,no veikala, man vislabāk tīk garšvielu maisījums,,Anniņa,,.
elsa Saldēju, jo kaltētām nav tas aromāts. Rozmarīns un timiāns aug podā uz palodzes. Kaltēt var vienīgi baziliku.
PostScript ....es baziliku sablendereeju, pa porcijaam saliku maisinjos un saldeetavaa. ziemaa kad gribas pesto, atliek tikai piemaisiit paareejaas sastaavdaljas. un sogad saldeetavaa sabaazu mazus veselus kabaciisus. redzees, kas sanaaks....!
Noodles
Es parasti savāru tādus pasāļākus maisījumus un tkemali tipa koncentrātus (ja ir aličas, protams) un safasēju 150-200 ml burciņās - lai sanāk vienai, divām reizēm. Bet tas vairāk lietošanas ērtumam, nevis garšvielu kvalitatīvai saglabāšanai.
Var, protams, taisīt ar svaigus ar sāli vai ķēzīt olīveļļu 1001 veidā, bet - vai tas ir to vērts? Tautas folklorā bija teiciens par darbu un materiāliem. :)
Bet saldēšanas tilpumus labāk pietaupīt ekstra labuma sēnēm, savvaļas lašu filejām vai ikriem utml. Pat grilētus nēģus var sasaldēt, un vēlāk tik pasutināt, lai sanāktu arī želeja.
Un, ko var, jāaudzē uz palodzes. Vai jāpērk svaigu, jo tā garša tomēr ir labāka. Bet Anniņu utml. labāk gan nelietot vispār. Tāpat, kā visādus citādus rūpnieciskos mišungus. Lai nu paliek ēdnīcām u.c. fāstfjSūdam.
non_grata man dikti garšo upes mētru tēja
xzels Priekš zupām pārākas ir kaltētas garšvielas(izteiktākas aromāts), tur pat labas ir arī dilles sālītas, a saldētas, lai iet salātos.
Adamsone Sava dārza garšaugus saldēju - pēc visiem eksperimentiem ar kaltēšanu, sālīšanu, marinēšanu un visādu maisījumu gatavošanu (patika vienu laiku ņemties), secināju, ka vislabāk ir sasaldēt katru zaļumaugu atsevišķi, tad var kombinēt pēc vēlēšanās un vajadzības dažādiem ēdieniem. Svaigajiem salātiem mazāk patīk, tādi saplakuši tomēr.
fernfahrer varētu padomāt, ka visiem te 200 L saldētavas pēc tekstiem... Man ir 190 L leduskapis ar 69 litru saldētavu apakšā, i tad nevella tajā nav brīvas vietas..
marmelade11 Es jau otro gadu atvedu no dārza un sasaldēju kārbās vai aizspiežamos maisiņos arī lekni saaugušās piparmētras un timiānu. Piparmētras vairs nekaltēju, jo saldētām tējā ir spēcīgāks aromāts.
Melika ne ko nesalu un ne kalteju,tikai saldeju,ari zupu,ja pa daudz izvarits...ir liels ledusskapis un atseviska saldetava
Ai_bonija lasu un brīnos, visas tā saldē, tā saldē itkā daudzbērnu mātes būtu.:) es ne saldēju, ne kaltēju, ne šmorēju. UN iedomājaties, nav saldētavas un nevajag!
inito4ka
1
...es nevisai iebraucu .... visu gadu var nopirkt jebkuru zaļumu svaigu.
Nafig saldēt,kaltēt,,,vitamīni ta zūd.