Čuguna panna
Sveikiņi! Ja kādam ir pieredze, lūdzu pastāstiet, kā sākt lietot jaunu čuguna pannu (baltkrievu). Pamācībā teikts - izkarsēt, pēc tam ieeļļot un eļļot arī turpmāk pēc katras nomazgāšanas. Pārdevēja teica, ka jāieber rupjā sāls un tad jākarsē. Paldies iepriekš!Silver (2012-09-01 18:08) 1 Čuguna pannai nekāda lietošanas pamācība nav vajadzīga imho. Tā izkarsēšana ir tikai tik daudz, cik dezinficēt un attīrīt no kaut kādiem ražošanas procesa atlikumiem. Tā teikt - sirds mieram...
Parama (2012-09-01 18:12) 1 gribi, karsē ar sali, gribi, karsē bez, nekas sliktāks par to, kas tev jau ir organismā, uz pannas nevar būt:)
elsa (2012-09-01 18:14) Pēc lietošanas vēlams ieeļot, lai nesāk rūsēt.
Vientulais_vilks (2012-09-01 18:29) Vienalga pec katras mazgaasanas rauj klaat. Nesaprotu terminu "ieellot pec mazgaasanas"? Tipa uzliet ellu un ar kaadu papiiru ieberzeet? Aukstu vai karstu pannu?
HRDS (2012-09-01 18:29) Labāk nekarsē.. bet nes uzreiz atpakaļ uz veikalu... es ar tādā sūdā biju iegrābies... -Nezinu kas tur par štelli karsē vai nekarsē bet nezhelīgi viss tai dega klāt...
atljaujietman (2012-09-01 18:30) Tu pasaki, kā Tu gribi viņu lietot. čuguna panna patiesībā ir tuvcīņas ierocis:P
mikelits (2012-09-01 18:57) tavai pannai,rokturī caurums ir?
slieks (2012-09-01 19:03)
Es saprotu, ka jānomazgā un tad jāiesmērē ar augu eļļu. Droši vien, ka uzliet un ar papīru ieberzēt. Varbūt, ka tad nākošā cepšanas reizē tik traki nerauj klāt.
Patiesībā panna nav man. Man to pasūtīja sev dāvanai viens vecs onkolītis, kurš nekādi nav pierunājams uz kādu modernāku pannu. Tad nu gribu viņam uzreiz piegatavot arī lietošanai. A par to tuvcīņas ieroci - taisnība. (Varbūt jānopērk arī sev vienu un jātur pa ķērienam ...:)))
slieks (2012-09-01 19:04) Jā, ir koka rokturis un tajā ir caurums. Tur pat krāsaina lentītr ievērta.
Skaidrite_Leeninna (2012-09-01 19:08) Papildus iepriekš teiktajam... pannu nedrīkst mazgāt ar trauku magāšanas līdzekļiem, tikai ar karstu ūdeni.
mikelits (2012-09-01 19:12) man liekas,ka nebūs čuguna bet bleķa panna,kādas bij pieejamas PS laikā,viss garšīgākā panna,vecīts zin ko prasa.
Tessa (2012-09-01 19:12)
man ir divas chuguna pannas,maza un liela,abam vismaz gadi 40.uz teflona nekas tik garshiigi nesanak,tapec onkuls zinaja,ko davina.tapat ka iists plovs sanak tikai kazana un uz dziivas uguns,nevis modernajas hern*as.
mazgat ar visadiem feiri nedriikst,tiesa.tikai ar karstu udeni.
Parama (2012-09-01 19:24) nemuldi tessa, īstu čuguna pannu drīkst mazgāt ar viskautko, kaut terpentīnu, vai cocacolu, drīkst arī nemazgāt vispār. īsts čuguns pacieš visu un absolūti nav kaprīzs!
Tessa (2012-09-01 19:52) nu bet mazga.kaut ar krumiinjtej.apsoluta tu musu.
mapys (2012-09-01 20:29)
Ar to čuguna pannas iestrādi ir diezgan vienkārši.
1) Kārtīgi ar ūdeni un švammīti noberžam - tā lai ir tīra no tehniskajām paliekām, ja tādas tur vēl ir bijušas.
2) Uzgāžam eļļu - citi tā pavairāk uzlej. Citi vēl sagriež kartupeļus un saber virsū (kaut gan tas nav obligāti)
3) To visu paņem un kārtīgi piededzina - nu tā ka tie kartupeļi, ja tādi tur ir bijuši, paliek aš melni.
4) Visu nokasam nost un ar tīru salveti noslaukam - gatavs.
Mazgāt nemaz nav tā īsti nepieciešams (var izberzt ar to pašu papīra virtuves dvielīti, vismaz veco šķidrās eļļas slāni prom), bet virsmas aktīvās vielas nedrīkst lietot, jo tad visa piededzināšanas procedūra būs jāveic no jauna.
Receptes.lv forumā diezgan gara diskusija savulaik bija par šo tēmu - var ieiet palasīties - tur viedokļi dalās.
lietusgaaze (2012-09-01 20:34) man arī panna rāva klāt un izlasīju, ka kārtīgi jāizkarsē ar eļļu, tā, lai dūmi griežas (pirms tam biju jau karsējusi ar sāli, bet tik un tā rāva) pēc tās karsēšanas ar eļļu viss kārtībā. un nedrīkst mazgāt ar trauku mzgājamo līdzekli, tikai ar ūdeni.
slieks (2012-09-01 20:50) Paldies par padomiem, noderēs!
symbio (2012-09-01 21:00)
Visas tās teflona pannas ir mēsli! Kārtīgu čuguna pannu nekas nevar aizvietot.
Un ja nav līkas rokas, tad nekas nepiedegs. Man pašam ir un nekas nepiedeg.
fernfahrer (2012-09-01 23:04)
pannas, tās, kuras te minētas... lietošanas laikā nemazgā vispār. Paņem noslauki ar papīra dvieli.
Bet jaunu jāmāk "iebraukt"... tā jāuzkarsē tā, ka dūmi griežas un jāieeļļo. Jo ilgāk lietosi, jo labāka tā paliks un mazāk sāks raut klāt. Sākumā tā nedaudz raus klāt, bet galvenais to nevajag pēc cepšanas attaukot. Senos laikos uz pannas tauki pēc cepšanas palika uz pannas ar visiem gaļas degumiņiem un latvieši nebaidīdamies no dioksīna ņēma taukus no šis pannas un smērēja uz rupmaizes.
non_grata (2012-09-01 23:22) vajag ti cept!
zegra(2012-09-01 23:40) Pārdevēja pilnīgi pareizi teica, vajag kārtīgi izkarsēt krietni uzberot rupjo sāli, sākumā var ieļļot, kad iecepsies tas vairs nebūs vajadzīgs, un varēs mazgāt... nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 24) | nākamās >> |