Marinēti ķirbji
Nokāvu ķirbi. Jau biezzupu uzvārīju, tagad gribu iemarinēt ķirbi kubiciņos. Ir sava recepte, bet ko iesakāt jūs, lai būtu kraukšķīgi?elsa Viss atkarīgs no ķirba zortes. Man vislabāk garšo dzērveņu sulas marinādē. Izspiež dzērveņu sulu un izmanto etiķa vietā. Pārējais tāpat, kā parasti. Patīkams, maigs skābumiņš.:)
selavi_5 Uz 2kg ķirbja, cik vajag sulu?
Saksi 3 1 gl. etiķis 9%, 1 gl. ūdens, 8 ēd. karotes cukurs, 10 gb. krustnagliņas, 8 gb. smarzīgie pipari. Es šo recepti nedaudz pielaboju - nelieku tik daudz krustnagliņas,un etiķi vel atšķaidu lai nav tik skābs, cukuru lieku par vienu karoti mazāk. Pirmo reizi marinēju tieši pēc receptes, man likās par stipru un krustnagliņas man ne īpaši garšo.Uzvāri marinādi, aplej kubiņos sagriezto kirbi un atstāj uz nakti, vai kādam 8 stundām.Pēc tam liec uz plīts un kad sāks vārīties uzņem laiku 5 min.Pēc tam droši var likt burkā.
Saksi Esmu marinējusi vairākas šķirnes.Ķirbis paliek kubiņos un kraukšķīgs.
Lucy Man ķirbis garšo tikai marinēts ar etiķi,rudenī pieliek vēl cidoniju,nekādas zupas,pankūkas un citas muras man no ķirbja negaršo.Marinēju uz aci,pagaršoju marinādi,uzvarās,nokāšu no garsvielām kuras pieliktas,tad ķirbi,nuu uzmanīgi jābūt,ja pārvāra,tad mīksts,negaršīgs,tāpēc labāk mazāk vāru un vienmēr ir garsīgi.
elsa Ja rudenī nav slinkots un ir paša lasītas dzērvenes,tad uz 2kg ķirbju var ņemt litru ogu, ja jāpērk bodē vai tirgū, tad mazāk.:)
gravieris katrā ziņā citronskābe ir garšīgāka par etiķi/laikam veselīgāka arī/
slieks
Man pēc remonta pazudusi recepšu grāmata. Tāpēc arī man ir lūgums dāmām, kuras izmanto marinādei citronskābi, padalīties, cik daudz to likt uz uz 1l ūdens. Un cik daudz cukuru?
Visu pārējo atceros. :) (Krustnagliņas+smaržīgie pipari+kanēļa miziņa).
Paldies!
Domino6 Ķirbis kubiņos apbērts ar cukuru, atstāju pa nakti, lai paša sula izdalās, pielieku cidoniju sīrupu (vai citronskabi), smaržīgos piparus, krustnagliņas, lauru lapas un kanēļu standziņas. Visu gatavoju pēc izjūtām...katru reizi ir savādāk :) līdz ar to iespējas variēt :D
miglainaa_plava
ūdens, etiķis, cukurs, krustnagliņas, kanelis.
Esmu etiķa fans, ļoti garšo.
kafijpupina Svarigi ir kirbi neparvarit un labak cukurs vairak, nekaa trukst! 2012-08-25