Iesakiet sāls aizstājēju
Garšo sāļi ēdieni, bet par veselību arī beidzot jāsāk domāt...
kaut_kur_redzets
1
Ķiploku/sīpolu pulveris, maltie melnie pipari, sojas mērce, citrona/laima sula, gurķu marināde.
Saprotams, ka negaršo tā pat kā sāls, bet būs kaut kas līdzīgs.
Ingaxx 1 1 Tumšā sojas mērce bet tikai čuķ čuķ.
fernfahrer 2 ir vasara, jācenšas lietot garšaugus. Tie nav tikai dilles un sīpolloki. Daudzus var audzēt pats, kastītē pat uz palodzes vai balkona.
sandra1111 1 1 SVAIGI garšaugi.
fargo 3 un kopš kura laika sojas mērce ir sāls aizvietotājs, ja ir vēlme sāli nelietot/ierobežot?
sinilga32
1
1
Sojas meercee saals ir vairaak, nekaa sajeegas. Piedod, kaut_kur_redzeets un Ingaxx, tas nebija uzbrauciens.
Garshvielas. Tiiraa veidaa un , jo vairaak, jo labaak. Labi saals "badu" dzeesh peetersiilji, dilles, kjiploki, siipoli, chilli un ingvers, utt., utt.
P.S. Teemas autoram. Neaizmirsti, ka organismam saals ir nepiecieshams. Ne paaraak daudz, dazhi grami dienaa (peciizaak pastaastiis uztura speci). Un ir veerts saali "parasto" aizstat ar kvalitatiivu juuras saali.
kudala 1 melnā sāls, kādā krievu raidījumā rādija kā to iegūst, melno maizīti dedzina starp bērzu pagalītēm, tikai kā un ko ,precīzi nezinu, bet pieļauju, ka krievu meklētājos varētu recepti atrast.
arabika1960 1 Priekš kam jāmeklē sāls aizstājējs. Sāls vietā bagātīgi lieto garšvielas.
slieks 1 Neatkarīgi no tā, vai jūras vai kalnu vai lai kā tā sāls sauktos, NaCl ir un paliek NaCl. Ja lietosi garšvielas, ēdiens garšos pēc attiecīgās garšvielas, nevis pēc sāls. Aizstājēja nav, vienīgi lēnām jāpieradina sevi pie citām garšām. Un pamazām jāsamazina sāls daudzums ēdienā. Ja es padomāju, cik daudz sāli kādreiz lietoju, man slikti paliek. Ja tīk gatavot, pameklē receptes, kur sāls neietilpst. Pat cepeti bez sāls var izcept, izmantojot medu un apelsīnu sulu.
Kafijastase
1
piekriitu slieks, ka saals ir un paliek saals. Galvenais ir sevi leenaam pieradinaat un tad jau pat neprasiisies.
veel saka, ka smeekjeeshana notrulina garshu un tapeec daudzi smeekjeetaaji paarsaala eedienu.
ucibucis29 1 jūras sāli un rupjo sāli iesaka tāpēc, ka bez NaCl, tur ir arī citi sāļi, tātad nav 100% Na Cl. Sāc ar sāls un garšaugu maisījumiem, liec tikpat, cik parasti pievieno sāli.
selavi_5 1 Dažādus zaļumus. Skatoties, ko vēlies ēst. Ja sieru Mozarella, tad pietiek ar baziliku un pesto.
edmunds 1 kto ne kurit i ne pjot tod zdorovenkim pomrjot. priekaa! :)
Koala_1111 Liec pie ēdieniem baziliku,palīdz ļoti labi.Ir pārbaudīts.Nu protams na ļubiteļa.
symbio
1
sargies vai nesargies, tikpat neizbēgsi! :) Tāpēc ir jālieto viss arī sāls, protams minimālā daudzuma, arī cukurs. Pat ārsti iesaka no rīta vajag apēst ko saldu lai stabilizētu cukuru organismā. Nelietosi sāli? Tāpat kādu ķīmiju aprīsi! Mūsdienās no tā neizbēgsi!
Ja nu vienīgi kādā nomaļā miestā kur nav ne veikalu, nekā, tiks savs dārzs.
xzels A kur tāda nesaturēšana pret sāli mūsdienu E laikmetā?
niknis
->symbio
Neviens jau nerunā par pilnīgu izsargāšanos no sāls, bet par to, ka tiek lietots 100x vairāk, kā vajag organismam. Kā reuzltātā, vienas prambļemas vien. Ja lieto rūpniecisko produkciju - maizi, desu, žāvējumus - ar to vien jau dienas devu var pārsniegt, jo tur sāli gāž klāt bezdievīgos daudzumos. Un ja vēl pats uzkaisa bez kautrēšanās... Nē nu, švaki ir ar to aizstāšanu - tomāts un gurķis svaigs nu nav graužams ar baudu, bez tās indes.
Arma 1 1 Latplantai ir tāda garšviela Hmeli Suneli - tas kaltēto garšaugu maisījums ir bez sāls, bet ar ļoti patīkamu un pikantu garšu.
jodo 1 Sāc regulāri sviedrēties un tērēt savus sāļus. Vienlaicīgi samazini dienas devu, ko parasti lieto. Pilnīgi izvairīties no sāls ir nereāli un arī nevajadzīgi.
kokote Nevienam negaršo sāļi ēdieni...parasti garšo pikanti ēdieni, kur sāls galīgi nav pie vainas :) :)
Vucis Kas tā vispār par spalvainu ideju, ka sāls ir ar kaut ko jāaizstāj? Sāls ir sāls, to pievieno ēdienam sakarīgos daudzumos PĒC garšvielām. Bet, ja kādam ir... nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 25) | nākamās >> |