Liellopa gaļa un rīsi...
Man ir dilemma. Zaudēju sacensībās un man tagad ir jāiejūtas pavāra lomā. Jāpagatavo kaut kas garšīgs. Gatavot protu, bet viens no uzvarētājiem nāk no pavāru ģimenes un tas visu sarežģī. Nav nekas tāds, ko viņš nav ēdis.Gribu izdomāt jaunu recepti. Pildīta liellopa gaļa ar rīsiem un sieru.
Bet vai rīsi vispār iet kopā ar liellopu? Vai tikai teļa gaļa iet ar rīsiem?
Kādu Jūs nebijušu recepti varētu ietiekt?
enistone 1 ...neapskaužu...nobildē,kad pagatavosi!;)
dogville Manupraat,ka riisi ar sieru diez kas nav...
kudala man ir pašas izdomāta tomātu zupas recepte, ja interesē varu padalīties privāti:)
never_pa rīsi ir nearomātiski, nav labākais risinājums pildīšanai. Pie kam, ja tā ir liellopu gaļa, tad jādomā kā to nepadarīt sausu, pildījumā vajag sviestu, speķi vai treknu gaļu. varbūt pamēģini pildīt ar kādiem augļiem.
lindigais Manuprāt problēma šajā receptē ir siers+rīsi. Labākajā gadijumā pildi liellopu tikai ar sieru ( + sajaukti ar rīvētiem dārzeņiem) un rīsus pasniedz atsevišķi... Vai arī vispār taisi siera mērci kaut kādu un tad tas viss daudz maz kaut kā ies kopā. Bet nu beigās vienalga sanāks pasmagi..
kudala nupat atcerējos, mēs vienreiz taisījām meksikāņu ēdienu, manuprāt ar liellopa gaļu, un likām klāt melno šokolādi ar čili, var tādu nopirkt, bija nu ļļļooooti labi...pamēģiņi pildīt ar augļiem un šokolādi... uztaisi testa porciju, varbūt izdodas
cirteejs Ak, jēziņ..daži iedomājas, ka tos rīsus pildīs gaļā!:)
Skaidrite_Leeninna
Kādēļ rīsi jāpilda gaļā, ja var gatavot plovu? Kaut ko jaunu izdomāt? Un Tu domā, ka savā izdomā pārspēsi to pavāru. Pavārs novērtēs arī teicami pagatavotu jau tradicionālu ēdienu, bonuss būs kaut kāda Tava īpaša "odziņa".
Tikpat labi var sagatavot liellopa gaļu visdažādākos veidos (pagatavo irbītes) un rīsus vienkārši piedevās.
Parama
cirteejs (2012-04-28 15:23) viedoklis
Ak, jēziņ..daži iedomājas, ka tos rīsus pildīs gaļā!:)
man arī liekas, ka rīsus vajadzētu pildīt ar gaļu..:D
Apriori 1 Kad dienēju armijā, mums pavārs bija uzbeks. Un vienreiz uz savu dzimeni viņš uztaisija plovu. Tādu plovu es vēl ēdis nebiju. Recepti, protams, es neatceros, bet izstāstīšu ideju. Rīsus viņš gatavoja atsevišķi - eļļā un ar rozīnēm, iznāk dzelteni un saldi. Gaļu atsevišķi, pieņemu, ka kaukādā adžika mērcē, iznāk ļoti asa. Un tad to visu sajauc kopā, pievienojot vēl visus iespējamos zaļumus - lociņus, pētersīļu lapas un tt, ko vietējos dārzos varēja nočiept. Tad nu lūk, rīsu saldums, gaļas asums un zaļumu svaigums un sīvums kopā dod , sākumā ļoti neparastu, bet īstenībā, ļoti interesantu un labu garšu. Un arī krāsas - gandrīz koši dzelteni rīsi, gandrīz sarkanīga gaļa un zaļumi, tas arī viss kopā izskatās ļooti labi...;)
LaskovijMerzavec
Tu izliecies par naivu?? Jauna recepte galjai, kas praktiski ir visu tautu virtuvee un veel ar risiem ...
Padoms - neviss izdomaa ko jaunu, bet uztaisi GARSHIGI kautko vienkarshu...
elsa
Gaļa vienmēr iet kopā ar rīsiem. Jebkura.
Ja jau iemeti tēmu te, tad vari nepūlēties ar izdomājumiem, tur jābūt talantam. Tev viņa nav.
Tais to,ko proti , lai pārsteigumā derību vinnētājiem neparauj caureju.
Mezhavecis Rīsus iekšā gan nebāz,tos vari dot klāt kartupeļu vietā.Ja domā taisīt pildīto,izklopētu l-lopu vispirms apcep,uz mērenas uguns min.5-6.Bez sāls un garšvielām,tās uzbērsi kad būs izcepies un nost no pannas.Tad arī nebūs tik stulbi saus,kā sanāk ja vissu satin jēlā gaļā,un tad tik provē cept un šmorēt.
vilks28 Nu noteikti neeksperimentē , labāk pagatavo ,ko proti un māki.
Hadasa elsa, šoreiz prasu pēc padoma, jo īsti nevaru saprast kā izdarīt. Talants vai netalants, jaunas receptes izdomāju gandrīz vai katru dienu. Tikai ēst taisu paļaujoties uz intuīciju un brīnumainā kārtā visiem garšo. Man pieredzes trūkst, ne talanta.
elsa
Katru dienu jaunas receptes un visiem garšo? Wunderkinds, kas pelnījis Nobeli. Tad jau problēmām nevajag būt. Tais to,ko visi ēd gardu muti. Nu to, ko pati esi izdomājusi.
Tādiem izlepušiem vēdriem reizēm der atgādināt, ka viss vienkāršākais un sen aizmirstais ir pats labākais.
Manā mājā garšo : izklapē liellopa gaļas šķēles, sāls, pipari un uz pannas apcep. Kad padziest, sagriež salmiņos. Ļoti daudz sīpolus gredzenos arī apcepina un liek visu kopā katlā ar tomātu mērci. Sautē 30 min. Ēd gan siltu ar rīsiem, gan aukstu . Gardi!
violinn
Samal tītara astītes un kopā ar garšvielām ietin rullītī. Pēc tam liec uzminēt, kas tas bija.
:)
Alpuvijolite Pamēģini kaut ko pavisam savādāku...Ne kartupeli, ne rīsu, ne griķi...Man ļoti patīk lielopu gaļa ar papriku, sīpoliem, ķiplokiem, burkāniem un lielajām kāršu pupām! Garšu ziņā ideāla saderība. Var gatavot gan kā gulašzupu, gan kā sautējumu. Ja liekas interesanti, jautā:)
nenopietninopietna2
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/beefwellingtonwithre_85687
Ceru, ka nav problēmas ar angļu valodu.