Citronu kūka
daudz variāciju receptēs,,,nezinu kuru izvēlēties, vai ir kāda pieredze, ar lemon curdu?selavi_5 (2012-02-09 15:02) Daudzi slavēja veikalā pērkamo (laikam Dzirnavnieka) citrona kēksu. Pamēģināju, pieliku vēl aprikozes, garšoja visiem.
dulcineja (2012-02-09 15:17)
Nē, nē, tas nav tas, man vajag ar citronu krēmu, tāda nopērkama filharmonijas vai kāviņtur skvērā,
mazā kioskā,,,
Ingaxx (2012-02-09 16:38)
Konditorejās ir speciālas esences un piedevas krēmu pagatavošanai, jo ar dabīgām izejvielām nevar dabūt tik izteiktu garšu. Aizbrauc uz Gemoss vai RCP un iepērc visu, ko vajag, bet tur būs palielos iepakojumos. Tas laikam ir Salas kioskiņš, ej un pārdevējai uzprasi, kas tas par krēmu, es patiešām tagad neskriešu turp un neintervēšu tā uzņēmuma darbiniekus.
Bet tā pa lielam - paņem saldo krējumu, saputo ar Maskarpone bez piedevām vai Ricota biezpienu, pievieno cukuru, garšvielas, piespied kautvai puscitronu, krāsvielu gan jau ka vajadzēs (Rimītī redzēju jaunumus visādus kūku dekorēšanai), pievieno želatīnu uzbriedinātu un izkausētu un puto. Saputo, liec uz biskvīta, kad sastingst - tad pārlej ar balto vai melno šoko un apēd.
Ja vajag vēl kautko pamatīgāk vai konkrētāk, tad Tev jānāk pie manis kursos, tie būs maksas. Par brīvu man "slinkums" citus mācīt!
Kaukā tā.
straujaa (2012-02-09 16:41) ir lapa cetrassezonas.lv, tur atradīsi lemon curd recepti.
dulcineja (2012-02-09 21:13) Izcepu, bet ēdīšu rīt, tā ka īstais rezultāts nav zināms. Kaut kāds kurdu separātists jau būs sanācis. Mākslīgas esences un krāsas nelietoju. Paldies par sezonām, nez kāpēc google tās neizmet.
ingryda (2012-02-11 06:50) Good Food- tas ir pirmeerotaakais UK zjurnaals/maajaslapa lemon curd un "dajabkam" citam.