Vai dienu( divas) iepriekš var cept tortes biskvīta kārtas?
Lūdzu saimniecēm padomu: Brīvdienās ārpilsētas 2-dienu baļļuks, bet jau pirmdien no rīta jācienā darba kolēģi cita jubilķēna sakarā. Esmu kolēģus jau pieradinājusi, ka parasti cepu visu mājās ( lētāk, garšīgāk un bez liekām ķīmijām) Kā lai paspēj izballēties un arī kolēģiem našķus sataisīt? Vai būs labi klasiskas mājas tortes biskvīta kārtas( olas+cukurs+milti) cept jau pāris dienas iepriekš? Ja drīkst, tad kā un kur labāk tās uzglabāt?elsa Cept drīkst un vajag, piesūcinot ar tumšo rumu. Oij, mēli norīs un nerunās lieku kolēģi.;DDD
aucce Izcep, atdzesē un ietin pārtikas plēvē .Glabā vēsā vietā, būs svaiga vairākas dienas
babyjag 3 2 tas tak paris minushu darbs, kapec darit tik ilgi ieprieksh?
nenopietninopietna2 Piekrītu elsai. Var visu sataisīt gatavu, bet dekorēšanu atstāt uz svētdienas vakaru. Būs ļoti garšīga sasūkusies. Man nepatīk sausas biskvīta tortes, kas sprūst kaklā.
Pidrilla 1 babyjag: Nu lielai tortei uz 4-5kg biskvītam gan ar pāris minūtēm nepietiek :)(man arī elekr.cepeškrāsns maziņa-jācep vairākos piegājienos)
fargo
1
Var cept iepriekš.
"Man nepatīk sausas biskvīta tortes, kas sprūst kaklā."
A man... a man vispār nepatīk tortes, labāk gaļu būtu nesusi.
art_deco Veikalos viņas diezgan ilgi stāv plauktos. Sapako plēvītēs maisiņos tā, ka gaiss netiek klāt.
inito4ka
1
..man šķiet,ka plēvē saplaks...
tin follijā,bet neliec leduskapī... kaut kur uz palodzes piem,,ja nav vēsais pieliekamais.
Vikinja Ak vai!! Tad jau kādi 50 kolēģi jācienā?! Jo 100 g tortes uz 1 personu ir gana :)
nenopietninopietna2 fargo, Tev gaļa kaitīga, tāpat jau dusmīgs...!
Lucy Rimčikā tagad var nopirkt nesliktu vietējo biskvītu AZURĀ
Pidrilla
fargo: kāpēc domā,ka biskvīta tortei vienmēr jābūt sausai? Pēc vecmāmiņas receptes torte tiek sasmērēta ar skābu ievārījumu,kas nedaudz paturot torti ledusskapī jauki iesūcas biskvītā un sabalansē vārītā krēma saldo garšu. Taisu katru gadu torti arvien lielāku-mana darba kolēģi tāpat noēd vienmēr visu pa tīro ;)
Vikija: viņi jau arī pieklājīgi ēd pa 100gr , bet ar papildporcijām .
Spicis Protams, ka var sacept biskvītus 2 dienas agrāk. Jāglabā mikroorganismu atīstībai nelabvēlīgā vidē... kā jau citi minēja. Vai izmanto sviestu vārītajā kremā? Vai esi to mēģinājusi aistāt vai apvienot ar pieejamajiem FILAELFIA vai MASCARPONE tipa izstrādājumiem? Es esmu klasiskā vārītā (dzeltānā) kūku un toršu krema piekritējs (olu "dzeltānumi", milti, piens, cukurs, vanilīns, sviests - ULMAŅ(pirmā)LAIKA recepte - klasika), bet patreiz dīda dzinulis to modificēt ar šiem izstrādājumiem. Nepatīk Krievijas standarts izmantot iebiezināto pienu (arī ilgstoši karsējot brūninātu) ar pieminētajiem produktiem saputojumā.
Pidrilla
Spici: taisu arī klasisko vārīto krēmu, bet gan ne no tikai olu dzeltenumiem , bet no visām olām.( Olas, cukuru, miltus, kart.miltus, +karsts piens-> ūdens peldē visu pavāra līdz sabiezē. Atdzisušu saputo ar putotu sviestu)No īstām lauku olām krēms sanāk skaisti dzeltens.
Filadelfia vai Maskarponi esmu izmantojusi tikai sāļās kūkas krēma sastāvdaļās.
Spicis Visu cieņu, Pidrilla - man ļoti sagribējās ko garšīgu! :)