Receptes no kāpostiem un ķirbjiem

ir svaigi kāposti un ķirbji, bet nav ideju (hellovīns nerullē)
salātus laikam jātaisa

Just_ (2011-10-28 09:29)      Kāpostu var smalki sagriezt un ieskābēt kādā mazā spannīti vai trīslitrenē ātrai apēšanai. Ķirbim es atzīstu tikai dekorātīvo funkciju.

flame528 (2011-10-28 09:40)      Ķirbīti sagriez kubiņos un iemarinē,garšīgi salāti iznāk.

mezhavaverite (2011-10-28 09:43)      Skatos šodien kalendārā,redzu oktobris jau galā.Jāēd torte, jādzer vīns.Šodien takš i’ Helovīns.Vakarā, kad tumsa stājas,Mošķi apciemo tad mājas,Cienastu tie prasa gardu,Stāsta kādu domu graudu,Dzied tie dziesmas,Skaļi taurē,Uguns liesmas,Deg tiem vālē.Bet ja kāds nu ignorē.Un tos mošķus neielaiž,Tad tie durvis saskrāpēUn vēl dusmās zobus griež.
Bet tas tā, nu tā pa jokam,Vai tad kāds te tic mums spokam?Tas takš’ tikaireizi gadā,Kad tie visi ārā lien,Lai var atkal cauru gaduGulēt svētā mierā vien.....:D

CatNap (2011-10-28 09:53)      vaavereen - shodien??? liidz shim halloweens bija 31.okt jeb nakts pirms All Hallow day, jeb latviski - visu sveeto dienas, kas ir 1.novembris.

CatNap (2011-10-28 09:55)      p.s. a kirbiitis samarineets ar cidonijam ir njamma, un ja edot vel piegrauz pa kraukshkjiigai dzeervenei - super svaidzinosh salaats pie visa, kaut plikiem ceptiem kartupeljiem!

Lucy (2011-10-28 10:01)      Vari atvest man.Kāpostus ieskabēšu,ķirjus iemarinēšu,izsepšu pankūkas un ko tik vēl nevar.

forestiero (2011-10-28 10:13)      Ķirbi atzītu pankūkās!

babyjag (2011-10-28 10:19)      no kjirbja jataisa zupinja - sagriez gabalinos, aplej ar udeni taa, lai nosedz, izvari, lidz miksti, sablendere, pieliec garshvielas, saldo krejumu, uzkarse. pasniedz ar cieto sieru (parmezanu) vai garnelem un apgrauzdetu maiziti. musu majas sitada zupina garsho visiem - sakot no bebishiem lidz izlepushiem cieminjiem.

mieru_tikai_mieru (2011-10-28 10:27)      kāpostu var sasautēt kopā ar burkāniem, malto gaļu un pāris saujām rīsu, plus garšvielas, protams, un tomātu mērce nobeigumā - riktīgs vīriešu paēdiens. Nav baigā ņemšanās pa virtuvi.

orange (2011-10-28 11:15)      pie deserta sieriem
Ķirbju-aprikožu ievārījums

1,7 kg sagrieztu ķirbju
300 gr cukura
400 gr žāvētu aprikožu

vai ja vajag sagatavot ilgākai uzglabāšanai ledusskapī
http://www.absolutsed.lv/2010/09/kirbju-biezenis.html

šogad stāv 4 gab milzeņi uz "kaušanu"

guntina123 (2011-10-28 11:40)      Man garso kapostu titeni,apvilaju miltos ,apcepju un tad lieku sauteties. Loti garsigi

Palomino (2011-10-28 11:52)      Ķirbis (izsutināts) + dzērvenes, abus sablenderē + biezpiens + bezpiedevu jogurts (var iztikt bez jogurta) + cukurs + vanilīns/kanēlis. Visas sastāvdaļas pēc garšas un dzērveņu vietā var ņemt ceptus ābolus. Tā tāda mazo bērnu ņamma, bet garšo arī lielajiem.

Lovetta (2011-10-28 12:35)      ķirbi var pannā cept tāpat kā kabaci-ķirbis, sīpoli, tomāts, paprika, ķiploki, kāda skripata žāvētas gaļas, maķenīt krējuma...nurvīgi, gardi un kalorijām bagāti, tiem kas tievē-nerekomendējas!!!

saulete (2011-10-28 12:46)      Savārīju ievārījumu 1kg ābolu ,1kg ķirbju 600gr.cukura .

slieks (2011-10-28 20:44)      Spied svaigu sulu, ja Tev ir spiede. Pieliec vēl kādu burkānu klāt.

karbonaade (2011-10-28 22:05)      Starp citu - pagaršoju ķirbi vienkārši tā.. sagrieztu šķēlēs. Patiešām bija garšīgs, arī man, kas uz ķirbjiem skatās šķībi. Varbūt ar kādu mērcīti var grauzt kopā ar burkāniem? :)

caprise (2011-10-28 22:54)      es kirbju biezzupai lieku klāt arī citus dārzeņus, tad tā sanāk pikantāka..aso piparu, sīpolu, ķioplokus, kāpostu, burkānus..un beigās sablenderēju a r dzintara sieru..ēd pat mans pusaudzis, kas citā reizē tādiem brīnumiem ne virsū neskatās:)

selnija_ (2011-10-28 22:58)      /cītīgi pieraksta visas receptes/ Paldies!
Parastais variants: kirbjus sautē dziļā pannā ar sīpoliem un garšvielām pēc gaumes. Arī labi sanāk. Bet vērtīgākais variants: svaigi spiesta sula. Tikai jādzer uzreiz, uzglabājot zaudē savu vērtību.

caprise (2011-10-28 23:07)      arī ķirbju sulai lieku klāt burkānus un īpaši ābolus, ja nav-der parasta paku sula-apelsīnu, greipfrūtu..tas tā-lai iemānītu bērniem:))

art_deco (2011-10-28 23:50)      Ķirbja mizas var samērcēt cukura sīrupā un izžāvēt (cepeškrāsnī vai dabiski). Garšīgi sanāk.

never_pa (2011-10-29 15:42)      no kapostiem - tīteņus, svaiga veidā salātos ar burkāniem, var ieskābēt (ātrā marinādē ar mazliet etiķi), zupu vai sautējumu izvārīt. Tak iespēju daudz!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu