Ozolzīļu salāti
Dzirdēju, ka uzlabojot potenci. Ir kādi ieteikumi, kā pareizi sagatavot un kādas tieši zīles ir tās labākās? Krējumu klāt likt vai eļļu? Zīļu cepurītes arī mest bļodā? ;)
Lucy
rrrrrr Strenčos plostniekssvētkos nobaudiju ozolzīļu dzērienu,nuu tik rūgts.
Centās pierunāt lai nopērku,jo redz dziedējot daudz kaites:))
selavi_5
1
Varbūt labāk kafiju?
Izžāvētas, apgrauzdētas ozolzīles samaļ kafijas dzirnaviņās. Katliņā uzvāra ūdeni, ieber samaltās ozolzīles, kad sāk vārīties, ieber šķipsniņu sāls, pavāra.
Dzer vesels!
Spameris Tad jau labāk ēd paipalolas ar visām čaumalām! :) Runā, ka efekts esot labs.
wildangel
1
..jau rijam ozolzīles.
Nja. Krīze dara savu.
Just_ Ozola mizas labi palīdzot pret šķidru vēderu. Gan jau, ka zīlēm tas pats efekts. Grauz tāpat svaigas, lai nekas neiet zudumā.
edora Mana meitiņa kādreiz vēra krelles , smukas bija ... Tu skaidri zini , ka gribi tās zīles ēst ? Ja nu par sivēnu pārvērtīsies ? ... :)))
jodo
Par sivēnu pārvērsties nedraud - aste nav ar cilpiņu :D
Spirta uzlējumu, tēju, kafiju, arī krelles - visu šito zinu un izbaudījis esmu.
Gribas salātus. :)
Drīz arī lielo kastaņu laiks - arī tos var pagrauzt
Lovetta
1
ko tik tās potences dēļ nav gatavi rīt...teiks,ka žāvēti tarantoļi ceļ potenci-ar ēdīs...
jahwe, cik forši būt sievietei!!! nekas nav jārij- vajag vnk gribēt!!!
edmunds tad jau labaak ozolziillju vai kastanju kandza - visiem prieks buus :)
dulla_pauline
Laminaats beidzies, tagad piipeesim ziiles?
Potenci vislabaak uzlabo rieksti. Jebkaadaa veidaa.:P
edora Es zinu vienu drošu līdzekli potences uzlabošanai , bez ozolzīļu salātiem ... :)))
dulla_pauline Jodo, starp citu, vecos laikos manos laukos ziiles deva cuukaam, lielos daudzumos.Vinjaam dikti garshoja. Par potenci nezinu, bet kad nokaava, galja bija izcili laba. Varbuut ar taam ziileem neaizraujies. Veel zinu, ka mednieki cuukas pievilina ar ziileem. Jamaam taas kaa delikatese. Skaties, ka nepaartopi par cuuku.;D
Adamsone
1
Nu droši vien, ka kopā ar cigoriņiem, nātrēm un balandām...
A priekš kam tev potence??? /nesaprot un brīnās/
Specs69
1
Zīļu kapija ir baigi labā. Var nemalt, tāpat sanāk labi. Btw, grauzdētas zīles ir baigi labs uzgraužamais semušku vietā.
Kas attiecas uz ozola mizas pretpļūtīšanas iedarbību - ir tāda lieta. Baigi palīdz arī potencei. Kad skrejamais, tad potence ir uz nulli.
_Krasula_
1
Svaigas varbūt labāk neprovēt. Bet ir citi izmantošanas varianti. Salātiem, labāk zivju vai gaļas, garšas uzlabošanai (varbūt ne tikai...) var pievienot zīļu pulveri (miltus).
OZOLA ZīļU MILTI. Zīles satur cilvēkam indīgu vielu – kvercitu. Tomēr karsējot, kvercits sadalās. Zīlēs ir 57 % cietes, 7 % olbltuma, 10 % cukura, līdz 5 % tauku, kā arī miecvielas. Zīlēm nomizo cieto apvalku un uz divām diennaktīm iemērc ūdenī, kuru 3 – 4 reizes dienā maina. Pēc tam zīles nokāš, pārliek emaljētā traukā pārlej ar ūdeni attiecībā 1:2, un uzkarsē līdz vārīšanās brīdim. Padzesē un tādas pat miklas, bet vēl siltas samaļ gaļas maļamajā mašīnā. Novieto plānā slānī uz koka paliktņa (piemēram, finiera) un izžāvē. Izžuvušo masu samaļ kafijas dzirnaviņās.
Desertam :
OZOLZīļU PANKūKAS. Ņem 100 g zīļu miltu un 200 g kviešu miltu, sajauc ar 250 g ieskābuša vai sarūguša piena, pieliek 1 tējk. cukura, sāli pēc garšas, 1 jēlu olu un visu rūpīgi samaisa. No masas veido biezās pankūciņas un augu eļļā apcep. Pasniedz ar skābu krējumu.
P.s- recepte no Termorelax.com
nakc Gatavo rosolu klasisko un sāls vietā pievieno šķipsniņu ozolzīļu pulvera.
Palomino Vecmammas jaunībsdienu laikos no zīlēm brūvēja kafiju. Kā tas iedarbojās uz potenci, man ziņu nav, bet varbūt mēģini? Nav jau gluži salāti, bet gadās taču, ka no pārpalikušiem salātiem nākamajā dienā uzvāra kaut ko a la soļanka.;)
allldis Drošāk un 100% esot tomēr ar žeņšeņ sakni un noteikti kaltētā veidā to piesienot cieši klāt ...un viss... 2022-07-31 04:24