Recepte - kabaču mērce
Kabacis (daudzums pēc izvēles)Milti (pēc biezuma pakāpes)
Krējums (garšai)
Sīpoli (daudzums pēc izvēles)
Vegeta, sāls (pēc garšas)
Kabaci sagriež smalkos gabaliņos un sakapājam sīpolu. To visu liek uz pannas apcept. Kad Sīpoli paliek brūngani uzlejam ūdeni un pievienojam miltus. Izmaisām, lai milti neveido kunkuļus un, turpinot maisīšanu, pievienojam krējumu, Vegetu un sāli. Izmaisām to visu un atstājam karsēties uz lēnas uguns zem vāka, līdz mērce uzvārās (uzmet burbuli).
Pamatēdiens pēc katra paša izvēles. Ja netiek izmantoti gaļas ēdieni, mērcei var pievienot pusžāvētus gaļas produktus vai apceptus desas izstrādājumus.
Labu apetīti
Tessa (2011-08-02 17:24) ne,nu apsveicami,protams,ka darbiibas notiek./nolemj pakluset par kubanjas borshu,varenjikiem un osetijas piiragiem-parak sarezhgjiiti pasazhierim))/
Jahari (2011-08-02 18:46)
Kabaci sagriež smalkos gabaliņos un sakapājam sīpolu. To visu liek uz pannas apcept, uzreiz ar cepam malto gaļu. Kad kabači ir jau mīksti piegriežam klāt vēl tomātus... cepam 5-7 min., iesitam pāris olas (var vairāk), kad viss ir jau gatavs ņemam nost no plīts pārkaisam ar rīvētu sieru (sieram jābūt garšīgam), ļaujam mazliet ievilkties ...un ēdam ar kartupeļiem un krējumu!!!
Saucas vienkārši - kleksis!!!
Peerliite771969 (2011-08-02 19:51)
----mana dēla recepte----
sagriež kabaci šķēlēs, apcep olīveļļā vienu pusi.apgriež uz otru pusi-sāls, pipari un uzliek tomāta šķēli, cep.apkaisa ar sarīvētu cieto sieru, baziliku, ķiploku.