Ogu liķieris
Ir pats ogu laiks,un gribetos kadu garssigu likieri pagatavot.Vai ir iespejams no visaam patreiz esossaajaam ogam pagatavot garssiigu likieri.Ir spirts.jodo (2011-07-13 14:19) Nevar, jo spirtu nāksies iemainīt pret ogām :)
eliteens (2011-07-13 14:23) 1 Nesanaaks.! Ogas man passai diezgan!
CatNap (2011-07-13 14:35)
1
bet protams!!! 2 varianti -
1. ( ja ir pacietiiba) - 1 kg ogas, 1kg cukura, 1 l spirta - aplej un turi kadas paris nedeljas, labumu salej smukas pudeles.
2. ( ja pacietibas uz rezultatu gaidit mazak) - pavari ogas ar cukuru, lai ir sirups, tad uzlej spirtu un uzreiz salej smukas pudeles.
galvenais - censties neizdzert visu pirms dreganjiem rudens vakariem:)
GEORGSJANS1976 (2011-07-13 14:46) 1 cAT NAP uzlejumu turu lidz ziemasvetkiem
eliteens (2011-07-13 14:47) Esmu dzirdeejusi,ka pakaapeniski ,pa slaanniem, lielaa burkaa ,pievieno visas sezonas ogas...un tad uz Ziemassveetkiem esot `` ENGELU DZERIENS"Tikai nezinu,vai tiirs spirts jalej virsuu,un vai cukurs arii tuuliit jaapievieno.
CatNap (2011-07-13 14:49)
:)
http://virtuve.calis.lv/receptes/dzerieni/alkoholiskie/likieri-vini/ziemassvetku-likieris-i/
normiss (2011-07-13 14:49) labāk jau nešķaidīt spirtu. pēc tam kad gatavs,šķaidi kā un ar ko gribi.cuker gan pievieno uzreiz
eliteens (2011-07-13 14:54)
Paldies Jums CatNap!
Kaa naglai uz galvas,tas ir tas,ko mekleeju.Lai jauka dieninna!
akoo (2011-07-13 16:13)
te Jaunkalsnavaa spirta rūpnīca ciet!! Jo nav graudu!
kaut kas traxx!
Jāiztiek ar aliņu!:)))
SANDRUKS44 (2011-07-13 16:20) Jā ogas kārtām un virsū spirtu lai nosedz,atkal ogas utt.Cukuru var tūlīt bet es lieku pēc filtrācijas.Ogas ar var ēst un efekts labais-nezināju jaunībā ka tā un gatava biju pēc trešās karotes.Uzmanaties var sanākt ziepes.Ziemassvētkos ir labu labais -vienkārši pasaka!
slieks (2011-07-13 16:41)
Ir recepte ogām ar tumšo rumu.
Sāk ar zemenēm, tad avenes, ķirši, var arī aprikozes - visu savā laikā un pēc kārtas.
Kvalitatīvas ogas saber ar cukuru, pusstundu ļauj pastāvēt un tad peldina iekšā rumā (to ieleju 3l burkā). Ik pa 3 dienām apmaisa, lai cukurs izkūst. Rumu ik pa brīdim papildina, lai visas ogas apsegtas.
Ziemassvētki nekad nav sagaidīti. Pa odziņai vien man iznašķojas jau daudz ātrāk.
toronto1967 (2011-07-13 18:04) Klau, slieka, a kur tu šitajos bada laikos tik daudz ruma dabon ?
crossing (2011-07-14 10:20) Rumu vēl Rimi var dabūt, bet kur spirtu? slimnīcā?? :D
eliteens (2011-07-14 14:07) crossing!Vai tik tu ar netaisies kaut ko sabruvet???:))))
crossing (2011-07-14 14:39) :D nē, es tikai spirtu dzert taisos :P