Slovākijas virtuve
Kas jums vislabāk garšoja Slovākijā (tiem, kas tur bijuši)? Ko iesakāt nogaršot no nacionālās virtuves?mojito 2 Oij,esmu dzeeris tikai slovaaku alu-labs! Bet tanii valstii gan neesmu bijis...Tu uz IHWC brauksi? :)
Skaidrite_Leeninna 1 2 Gulašs ar knēdeļiem vai gulašzupa.
Tiigjeriite 3 1 Pēc atgriešanās maija sākumā varēšu pastāstīt :)
inito4ka
1
1
copy // Slovākijas nacionālā virtuve ir ļoti garšīga. Ipaši iecienīti ēdieni ir ar aitas sieru pildītas rīvētu kartupeļu klimpas, gulašu zupa, kazas siers un kāpostu zupa ar desu, gulašs un ķiploku zupa. Vēsā laikā vai augstu kalnos īpašs baudījums būs ļoti aromātiska kalnu zālīšu tēja vai tēja ar rumu. Kāpjot kalnu takās, obligāti jāapstājas kādā no mazajiem krodziņiem un jānobauda nacionālais dzēriens - kakao ar rumu. Lielu nozīmi slovāku virtuvē ieņem daudzveidīgi un garšīgi gaļas ēdieni. Iecienīta ir dažādos veidos pagatavota gaļa ar sēņu, olu vai īpašas kartupeļu mīklas pildījumu. Neiztrūkstoša piedeva gaļai parasti ir kāda no majonēzes un zaļumiem pagatavota mērce un kāpostu salāti.
// un tā ir tiesa!!! :)) gaļa,gaļa un vēlreiz gaļa. :)))
cirteejs 1 Skat. albumu "Ēdieni?" manā anketā!:) Gulašzupas visādos veidos, strūdeles, kaut kādā Bratislavas centra aizgaldā izcila ķīniešu ēstuve
dailjava 1 Pēdējo pāris gadu laikā trīs reizes nācies būt Slovākijā, man vislabāk garšoja ķilpoku zupa (Cesnaková Polievka) un arī halušky (tās tādas kā kartupeļu klimpas kopā ar brinzas sieru un saceptu gaļu, tur gan bija tā, ka man negaršoja halušky sab.ēdin.vietās, bet tikai tās, kuras ma`jās paši gatavojām kopā ar vietējiem). Un, protams, alus. Pie alus viņiem garšīga uzkoda, siers, kas sapīts tādās kā bizītēs.
Spicis
1
Gaļa gaļa gaļa... kā bērnībā, izbrīns par tādu saukšanu sētā... atsaucās meitene! :)
Bet ja Senta ir gaļas neēdāja? Ko tad baudīt Slovākijā??? ! :)))
inito4ka
1
spicis---lai ēd sieru ar kartupeļiem,ja ir veģetāra :))
mani tieši gaļa ir topā,,un ļoti patīk,ka tā saucamā zupa ir kološals gaļas kvantums,,,tāpat kā ungāriem.
ingryda
1
Halushki, brinza un Paranjica (iipash siers).
Tuvaak Ungaarijas robezjai ir ljoti labas shtruudeles, iipashi ar magoneem un kjirshiem.
Protams, gulashs.
Ljoti daudzi un dazjaadi mineraaluudenji.
Labi jogurti.
Treska- marineta zivs majoneezee.
Chernohowsky rezenj vai tamliidziigs nosaukums- cuukgalja cepta kaa karbonaade, tachu paneeta riiveetos zaljos kartupeljos, cepta videejaa eljljas daudzumaa.
Atgriezos no Slovaakijas paaris nedeeljas atpakalj, vel nav sezona augljiem. Vasaraa tie ir izcili.
ingryda
Aizmirsu svariigaako- Fernett Lemon. Ir arii parastais Fernets (garsho peec svekjiem) un ar mango, ar kjirshiem, etc. citronu vislabaakais, iipashi ar toniku. Tas ir tradicionaalais dzeeriens, kas liidziigs Melnajam Balzaamam, patiikamaaks peec garshas.
Um- tas pats kas mums rums, tachu taa kaa vardu ``rums`` nedriikst izmantot nekam Slovaakijaa gatavotam, to sauc par ``um``.
Slivovica, grushovica, etc- attieciigi, pluumju vai bumbieru vodka, ko pahi slovaaki sauc par uzleejumu. Silti rekomendeeju apjautaaties vieteejiem par maajaas gatavotu/dziitu mantu. Ir arii avenju un vel visaadi paveidi.
WYWH 1 Rum Tuzemskyj. pēc tam viss pārējais jau diezgan nesvarīgi :)
Palomino 1 Kolēģis atveda bizītē sapītu sieru, bija makten garšīgs.
Senta Atbilde inito4ka: kopēt un lasīt internetā es pati protu...jautāts taču bija tikai un vienīgi par personisko pieredzi... Visiem pārejiem - paldies, ka atsaucāties un dalījāties iespaidos! :)
kissa38 Ķiploku zupa noteikti ir jānoprovē...baigi labā:))...hmmm sakārojās...
riks086 1 Borovička - vienreizēji laba manta!!!! Pērc vairākas pudeles, jo kad brauksi uz siltām un netīrām zemēm (piemēram, Indiju) noderēs arī vēderzāļu vietā..