Kā uztaisīt gardu padzērienu?
Dienās iegādājos vairaaki litri spirta,ne jau tur kaut kaadu,bet riktīgo dzeramo no drošiem avotiem(labaaks pa mediciinisko:),tirgus šamurla blakus nestaav.Tad nu gribētu pajaukt,pašķaidiit,pamiksēt kaut kādos veidos,lai iegūtu kaut ko konjak,viskij,liķierveidīgu vai vēl kādu garšīgu preperaatu:).Lūdzu padalaties sava pieredzē,kas ko tamlīdzīgu ir veidojis,protams ja tā nav kāda sentēvu recepte,kas tiek turēta lielā slepenībā !!P.S spirtelim ap 96 grādi
Maverick (2011-02-25 22:24)
4
1
Kāpēc dzeršanai būtu jālieto mazgāšanas līdzekļi un organiskie šķīdinātāji ?
Manuprāt veikalu plauktos ir pietiekami plaša izvēle ar šķidrumiem, kuru ražotāji ir parūpējušies par patīkamu garšu un vizuālo noformējumu. Bet ja gribās vienkārši lēti un ātri piļurbāties - piejauc klāt tam spirtam veļaspulveri. Rezultāts garantēts ! :)
mojito (2011-02-25 22:26) Esmu skjaidijis spirtu ar sarkano apelsiinu sulu-ljoti laba skruuve sanaak. Tikai spirtu vajag ljoti maz :)
desperado1973 (2011-02-25 22:29) 1 Tev Maverick laba gaume,naakamreiz veļaspulvera vietaa piešauj ``KASTANIS``-ir taads mazg.liidzeklis un pamēģini,varbut tas arii Tev smeķee:)
Maverick (2011-02-25 22:31) 1 Jā, gaume, vismaz uz alkoholu man ir laba, tāpēc es atturos lietot organiskos šķīdinātājus, un izvēlēšos kādu īru, gruzīnu vai itāļu alkohola ražotāju produkciju :)
avanti13 (2011-02-25 22:35) hmmm...varbuut dzeervenes pielikt klaat...
spriganaa (2011-02-25 22:42) 2 Gaidi vasaru, kad būs dažādas ogas. Avenes, zemenes, ķirši ( bez kauliņiem), u.t.t. Cukuru nevajag. Liec tās visas spirķikā - lai savelkas pāris mēnešus. Super liķierītis sanāks, no 2 mazām glāziņām ziemas vidū cīruļi trallina. Ogas arī var lietot - no dažām spirtotajām zemenēm beibes būs gar zemi :)))
edora (2011-02-25 22:48) 1 1 Es vismazāk uzticētos tieši tādiem - no drošiem avotiem iegūtiem spirteļiem ar figviņuzincikgrādiem ... kurā pilsētelē bija tie dzeltenie cilvēciņi , par kuriem ziņās stāstija vēl pavisam nesen ?
desperado1973 (2011-02-25 22:59) edora!droši vien,ka ne pilseetiņā,bet visa Mongolijā :)
edora (2011-02-25 23:04) :D sen neko neesmu dzirdējusi par Mongoliju !
luchik (2011-02-25 23:07) 1 1 Īsti vīri dzer tīru, vārguļi šķaida un šķauda :D :D :D
HONEY_APPLE (2011-02-25 23:08)
1
Iesaku dažādus variantus.
Aplej strutenes,aplej jūras sīpolu,zelta stīgu,alveju-sanāks uzlējums.Pēdējo pa tējkarotei,kad saaukstēsies,pirmos trīs ierīvēšanai pret reimatismu,sasitumiem,muguras sāpēm,kaulu sāpēm,locītavu sāpēm,oj,vēl pret daudz ko,palasi Googlē.Tur gan receptes,gan pielietošana,viss vairumā.Un galvenais,droši un veselīgi.Tici man,es sliktu nepiedāvāšu.
trafs (2011-02-25 23:17) Labāk velna rutku aplej. Riktīgi droši.
desperado1973 (2011-02-25 23:22) jā,traf !googlē spec sadaļā izlasiiju,ka ar latvāņiem arii gana labs sanākot
trafs (2011-02-25 23:30)
Latvāni tik dekoram izmanto - tā zoņķika vietā.
Ā - un kātu kā salmiņu.
marekst (2011-02-26 01:01)
citronus + medu -> njamma
var arī upenes vai citas ogas, tik skuju tās dabūsi tagad ziemā
barbarosa9 (2011-02-26 03:25)
Nolobiiti mandariini, kuru atdaliitaas shkjeeliites tiek sadurstiitas ar zobu bakstaamo.Piepildiit ar mandariinu daivinjaam attieciigu trauku / piem. burku taadu smuku: / un apliet ar labu shnabi, pievienot puudercukuru peec garshas.Garshiigaak buutu -mandariini ar dzinu, bet var arii ar shnabi.Spirirtu ieteiktu atshkjaidiit. Vienkaarshs un gards veids- dzeervenes aplietas ar labu spirtu, ko peec tam atshkjaida, lai nebuutu tik traki graadi:) Gan Ziemassveetku mandariinu dzjinu, gan dzeervenju uzleejumu tur apmeeram 1-2 nedeeljas.
p.s. dzeervenes un mandariinus, kaa arii saldeetas cita veida ogas, nav probleema iegaadaaties.
barbarosa9 (2011-02-26 03:27) p.p.s. burku vairaakkaartiigi no sirds sakratiit:)
gzegozs (2011-02-26 08:21)
1
1.Labāka par medicinisko spirtu nemēdz būt.(med spirts ir attīrīts no visiem fūzeļiem utt ar garantiju,ko nevar teikt par citu spirtu)
2.Uzlējumus no tīra 96 grādīgā spirta neviens netaisa,drīgst taisīt no spirta ne stiprāka kā 70.grādi.
Kā dabūt 70 gradigu spirtu,to vienkārši atšķaida ar destilētu ūdeni,aptiekās nopērkams.Kā 70 gradigu uzlējumu dabūt par baudāmu liķieri-šķaida ar cukura sīrupu līdz vajadzīgai konsistencei.
Receptes-dažendažādas,atgarīgas no paša garšas vēlmēm=brūklenes,ķirši,dzērvenes,apelsīni,mandarīni utt
zasars (2011-02-26 09:36) Mans tēvs kādreiz taisija dievišķu padzērienu: uz trīslitrīgo burku 1.5 litri spirts( ielej beigās, jo var nepietikt vieta burkā) , 1 litrs krušona sīrups, 0.5 litri alus (agrāk varēja dabūt Rīgas alu,jo viņa specifika bija rūgtums) viens citrons (sagriezts šķēlēs) dažas krustnagliņas un ,ja garšo , vienu standziņu kanēli. Aiztaisītu burku istabas temp. notur divas nedēļas, pēc tam lieto .Visīstākais padzēriens dāmām.
cilveex (2011-02-26 11:45) Ar pīlādžu sīrupu sanāk vienreizējs "labsajūas padzēriens". Nekas tur nav īpašī ne janogatavo, nekā. Atrast sev tīkamo proporciju vajag. Tad ir jāizmēģina. 1 pret 10 sīrupa, tikai ne tīrā spirtā, bet jau atjauktā šnabsā.
kolina(2011-02-26 17:00) Citronā saspraustas kafijas pupiņas + cukurs. Sen tas bija, kad taisīju, bet bija ļoooti garšīgs. nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 25) | nākamās >> |