Tom Yum zupas recepte
Padalaties ar savu Tom Yum zupas recepti.Kur ņemat sastāvdaļas?Biju Malajsijā un edu katrā vietā savu Tom Yum zupu.Interesanti,ka veicās latvietēm.
Tessa (2011-02-25 21:22)
??par cik atbildes nav,man domat,ka latvietes,kuras lasa PA,nav bijushas ne tikai Malaisija,bet pat ne-viena vieta,kur pasniedz shadu zupu.
tapec,varbut,pastasti pati/paplashinaja PA durvis,lai tas nesavainotu jautatajas pirkstus/
pees.man noteikti interesetu recepte,jo google man shodien radas sanitara diena:((
diana1960 (2011-02-25 21:31) 1 Tur tā lieta,ka es nopirku Tom Yum pastu un vēlos pagatavot pec pievienotās receptes,bet man tikai viena paciņa,bet ciemiņu ir daudz vairāk,lai varetu visi nogaršot.Zinu ,ka tā zupa ir arī populāra Latvijā.Svarigi,kur nopirkt sastāvdaļas?
hefny (2011-02-25 21:35)
hmm
tā pirmā zupas nosaukuma daļa""TOM""-man liek domāt tomātu virzienā.
ja tā,-tad tomātu zupu gatavo vairākās ēstuvēs/ar krevetēm/tā mana interpretācija par vārda asociāciju.
saahy (2011-02-25 21:37) Vai receptē sastāvdaļas nav minētas? Varbūt lielveikalā? Sky, Rimi, Stokmann?
lapsu_aacis (2011-02-25 21:42)
/nonjirdz/
vieniigais,ar ko latvietijaa vareetu buut probleemas ir taa sauktais shrimps.
drausmiigi smakojosha garshviela, kuru shie atskjaida ar etikji un meercee jamaa riisus vai liek pie galjas eedieniem.
visu paareejo var nopirkt jebkuraa tirgus placii un bodee.
un taa starpcitu, ir jaabuut reaalam analfabeetam, lai nespeetu iebakstiit goglee malaysian tom yum soup un iepaziitos ar taas veidiem, paveidiem un atvasinaajumiem, kuru ir simti.
diana1960 (2011-02-25 21:42) Ha ha .Sievietes ir loģiski domājošas būtnes.Tiesam tur ir tomāti un pēc analoģijas Yum tas ir "ņam".
SufferWell (2011-02-25 21:48) kad peedeejo reizi biju ieskreejis Malajsijaa, tad cilts galvenais shefpavaars-koks piekodinaaja nevienam neizpaust sho recepti.
diana1960 (2011-02-25 21:55) Lapsu aacis!Ar savu viefokli vari nebāzties arī te .Es visu laiku nevaru saprast vai tu esi sieviete vai zults pūslis vai dējējvista,jo normals cilvēks nevar visu laiku sēdēt pie kompja un visu apriet. Dēj savas olas uz kompja krēsla,jo cita darba acimredzami tev nav. Un ja tu esi portala administracijas parstave,lai uzkurinat te kaislibas,tad es tevi jau sen atlaistu.Gauzam neprofesionali to dari .Prasti.
lapsu_aacis (2011-02-25 22:02)
apjautaajos tikko draudzenei no taizemes, ko noziimee tom yum.
skaidrojums bija sekojossh- tas noziimee to,ka vakarinjas buus zupa ! :D
shim vaardu savienojumam nav nekaadas tomaatu un citas jeegas. ne tagalogaa, ne thai, ne laosieshu valodaas, vaardu jeega netulkojas kaa latviijieshi pieradushi- vaards vs vaards.
tur visu izsaka vaardu savienojumi un ko tie apziimee.
piemeeram tom yum pak noziimees smarzhiigu, pikantu daarzenju zupu
tom yum goong - garneles zupaa
tom yum gai - caalja galjas zupu.
visa aziaatu virtuve balstaas uz vienu vieniigu nosleepumu- garshvielu bagaatiigo pielietojumu.
jaa, starpcitu, varu ieteikt pameegjinaat- vaariit cuukas galju spraitaa, ne uudenii, uz visu katlu piemetot 4 (!) chili paakstis melnos piparus, ingveru un kjiplokus, galjai saakot atlekt no kauliem, piemest visparastaakaa kjiinas kaaposta lapas un mazliet pavaariit.
garsha juus vienkaarshi noshokees. :)
diana1960 (2011-02-25 22:05) Shrimps-tās ir garneles neviss garšviela. To var noskaidrot iesitot Google tulkotaja.Kur var nopirkt citronzales stiebru un zivju merci?
hefny (2011-02-25 22:11)
hmm
shrimps=angl.I 1.zool.garneļvēzis,garnele,
2. knauķis,knēvelis:II v zvejot garneles.
diana1960 (2011-02-25 22:18) Paldies meitenes!Saprotu ,ka pieredzes apmaina aprobežojās ar to ,ka iemācīt man kā iesist google.Pajautāšu saviem draugiem,kas tiešām gatavo to zupu,būs vairāk informācijas.Kad sanāks un draugi lielis,tad dalīšos pieredzē.Jo zupa ir tiesām ļoti,ļoti garšīga!!!
mojito (2011-02-25 22:32) Zivju meerci jau nu var nopirkt parastaa supermaarketaa . Bet citronzaale Lv nav tik vielgi dabonama...man garsho aziaatu virtuve,pats taisu shad tad visaada veida chickenus...zupas nee.
Giga1970 (2011-02-25 23:18)
mojito<
Cik es eju Maximā, tik vienmēr redzu citronzāli(pie dārzeņiem, kastītēs). Man mājās arī ir lieiels pods ar citronzāli.
JurisK (2011-02-26 03:03) Zivju meerce jau arii ir tas, ko lapsaacijs nosauca par shrimp. Varbuut taa vinja arii saucaas - latviski vareetu buut pljura. Taisa to meerci, turot siikas zivtinjas ar saali lielos traukos siltumaa, kameer notiek pilniiga to zivtinju izshkjiishana un organisko vielu fermentaacija, leena, jo saals. Latviski - puushana. Tad nu to pljuru tajos krajos lieto pie visa kaa. Nopeerc baltijas kjilavas, sashkjaidi blenderii un lieto kopaa ar visu saaliijumu - lai gan tas nebuus tas.
barbarosa9 (2011-02-26 03:44)
Vistas filejas gabalinji, garneles, tomaati / veelams bez mizas, sagriezti, var buut konserveeti tomaati gabalinjos/, paaris pacinjas tom yum garsghvielas, kura visu laiku bija pieejama Rimi, tagad peedeejo reizi pirku ieksh sky. Nav tas svariigaakais, lai garshvielu maisiijums buutu tieshi tom yum, jo var iegaadaaties liidziigu / neatceros nosaukumu, bet rimchikaa peerku pie austrumu garshvielaam /. Miilu asu eedienu, jo esmu pieradusi to baudiit celjojumos, taadeelj noteikti pievienoju piemeeram chilli un/ vai kajenas piparus.
Labu apetiiti!:)
barbarosa9 (2011-02-26 03:46) p.s.aizmirsu piebilst, ka savu viedokli pilniigi par visu, lapsiigaa var iebaazt tirsaa!
never_pa (2011-02-26 10:10)
ir šāds variants-
http://www.receptes.lv/receptes/taizemiesu-zupa-tom-khanedaudz-asa/
tiritomba (2011-02-27 14:04)
kā? Vai tad citronzāli mājās neaudzējat? Grib malaizijas virtuvi latvijā, bet garšvielas taisās lietot kaltētas.
Jebkura sevi cienoša namamāte, ja gatavo malaizijas virtuvi, tad vajadzīgās garšvielas audzē mājās