Mājas kvass
No veikalā pērkamā iesala kvasu vārat? Kā? Receptes?
Pele_chiibaa (2010-07-09 21:50)
maksimā bij kartona paciņā iesals.
receptūra virsū.
taisīju pēc tās - ideaļņiks.
cilveex (2010-07-09 22:00) Tad dalies receptē, man ir burkā un recepšu uz etiķetes nav.
edmunds (2010-07-10 00:26)
uzvaari 5l uudeni
ieber 400g sausas rupmaizes
pagaidi kamer atdziest liidz 30 graadiem
nolej skjidrumu
pievieno skidrumam 200g cukura un 5g rauga, var arii sauso.
turi istabas temperatuuraa
peec 12h paarlej PET pudelees un pievieno mazliet rozines
aizskruuvee korkjiisus
paturi veel 24h istabas temperatura
kvass gatavs
Palomino (2010-07-10 13:07) Pie edmunda (2010-07-10 00:26) receptes es vēl ieteiktu rupjmaizi pirms tam apgrauzdēt, bet rozīnes atstāt turziņā.
edmunds (2010-07-11 07:40)
palomino! pameegjini ar roziiniiti - kad pameerceejushaas kvasaa kljuust par viinogaam! ;)
par apgrauzdeesanu piekriitu. aizmirsu pateikt ka kvasam njemu garozas un galinjus jo tie jau dabiigi apgruzdushi.
rupmaize (2011-02-09 16:47) Var lietot kvasa ekstraktu vai iesala ekstraktu. Novārītu ūdeni padzesē, lai remdens, pieliek ekstraktu, cukuru un kriksīti rauga. Pēc 12 vai 24 st. (cik silta telpa) būs izrūdzis, tad pieliek apiņu vai piparmētru novārījumu, vai arī tās rozīnes vai ko citu, kas garšo.
Kur uz Janiem nopirkt istu kvasu? (24)
Dokumentu sakartosana darza majai, kuru gribam ka dzivojamo maju. (6)