Sausais un pussausais baltvīns?

Kāda atšķirība - kurš var izskaidrot? Paldies par informāciju.

pofig_venjiki (2010-01-07 14:04)      visu izšķir cukura daudzums vīna raudzēšanas procesā...

Tessa (2010-01-07 14:11)      pussaldo lieto pie desertiem.
sauso-ar sieriem,galju,uzkodam.baltais-pie zivs un vistas galjas,sarkanais-pie galjas,savu-pie steika,savu-pie jera,cukas un vistas.
es ta brutali noformeju atbildi,bet siikak tak nerakstiishu-var kaut vai google sameklet,laikam.un gramatas arii visadas ir.

source5 (2010-01-07 14:15)      Es arī nekad neesmu sapratusi par sausajiem un pussausajiem vīniem, jo pēc garšas tie šķiet vienādi. Daži te jauc ar pussaldajiem, bet tas ir kas cits.

aluxx (2010-01-07 14:22)      kad pudele tukša tad ir sausais, pustukša - pussausais.

edmunds (2010-01-07 14:31)      gan cukra daudzums izejmateriaalaa gan kuraa bruiidii ruugsana apstaajusies vai ar sulfiitiem aptureeta.
kvalitatiivaaks/nekaitiigaaks parasti ir sausais, bet gadaas arii labi paareejie.

Ljekainiitis (2010-01-07 14:39)      Un pie Edmunda teiktaa piebistot - var sausais peec garshas buut saldaaks kaa pussausais.

edora (2010-01-07 15:10)      sausais un pussausais - garšas atšķirības tik minimālas , ka nav jēgas iedziļināties , es parasti skatos , kur ražots , cik vecs ... bet galvenais ,lai ir garšīgs ;)

wolands (2010-01-07 17:53)      Pussausais parasti vienalga ir salds :( īsi sakot - dzerams ir tikai sausais ... ;)

D_aa (2010-01-07 19:08)      sausais kotejas labak, bet galu gala gaumes jautajums:)

JurisK (2010-01-07 19:17)      Baltvīni ne visai garšo, bet piekrītu Lucy, pussausais ir saldenāks un man garšo labāk. ja gribās sauso vīnu, tad parasti pērku sarkano.

info (2010-02-07 21:28)      tikai un vienīgi gaumes lieta.
pussausais, kā var noprast ir nedaudz saldāks kā sausais.
pērkot skatos kas par vīnogu šķirni, izcelsmes vietu un cik vecs.
es dodu priekšroku: baltam, sausam, aukstam un daudz.... ;)

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu