Sausais un pussausais baltvīns?
Kāda atšķirība - kurš var izskaidrot? Paldies par informāciju.pofig_venjiki (2010-01-07 14:04) visu izšķir cukura daudzums vīna raudzēšanas procesā...
Tessa (2010-01-07 14:11)
pussaldo lieto pie desertiem.
sauso-ar sieriem,galju,uzkodam.baltais-pie zivs un vistas galjas,sarkanais-pie galjas,savu-pie steika,savu-pie jera,cukas un vistas.
es ta brutali noformeju atbildi,bet siikak tak nerakstiishu-var kaut vai google sameklet,laikam.un gramatas arii visadas ir.
source5 (2010-01-07 14:15) Es arī nekad neesmu sapratusi par sausajiem un pussausajiem vīniem, jo pēc garšas tie šķiet vienādi. Daži te jauc ar pussaldajiem, bet tas ir kas cits.
aluxx (2010-01-07 14:22) kad pudele tukša tad ir sausais, pustukša - pussausais.
edmunds (2010-01-07 14:31)
gan cukra daudzums izejmateriaalaa gan kuraa bruiidii ruugsana apstaajusies vai ar sulfiitiem aptureeta.
kvalitatiivaaks/nekaitiigaaks parasti ir sausais, bet gadaas arii labi paareejie.
Ljekainiitis (2010-01-07 14:39) Un pie Edmunda teiktaa piebistot - var sausais peec garshas buut saldaaks kaa pussausais.
edora (2010-01-07 15:10) sausais un pussausais - garšas atšķirības tik minimālas , ka nav jēgas iedziļināties , es parasti skatos , kur ražots , cik vecs ... bet galvenais ,lai ir garšīgs ;)
wolands (2010-01-07 17:53) Pussausais parasti vienalga ir salds :( īsi sakot - dzerams ir tikai sausais ... ;)
D_aa (2010-01-07 19:08) sausais kotejas labak, bet galu gala gaumes jautajums:)
JurisK (2010-01-07 19:17) Baltvīni ne visai garšo, bet piekrītu Lucy, pussausais ir saldenāks un man garšo labāk. ja gribās sauso vīnu, tad parasti pērku sarkano.
info (2010-02-07 21:28)
tikai un vienīgi gaumes lieta.
pussausais, kā var noprast ir nedaudz saldāks kā sausais.
pērkot skatos kas par vīnogu šķirni, izcelsmes vietu un cik vecs.
es dodu priekšroku: baltam, sausam, aukstam un daudz.... ;)