Tiramisu
Brīvdienās nolēmu pagatavot tiramisu.Sanāca ļoti garšīgi, gan gatavojot pēc vienkāršākās receptes, kādu internetā atradu.
Varbūt ir kādi ieteikumi un idejas, kā Jūs gatavojat?
iposse (2009-11-30 11:12) es domāju, kā pilveidot garšu un varbūt kādam ir kāda savādāka recepte vai kas īpašs, ko pievieno..
masinaanitina (2009-11-30 11:35) ...es arī gatavoju,pēc interneta receptes...sanāca labs...vienīgais ruma vietā pielēju ,,Rīgas melno balzāmu...bet nebija ne vainas...
iposse (2009-11-30 11:37) Es agatvoju bez ruma un bez balzama, tikai ar stipru kafiju, tāpēc gribu pamēģināt nākosreiz ar rumu..
Apolinaris (2009-11-30 11:37) Kamdēļ neuzraksti recepti, kura sanāca ?
jul4ik (2009-11-30 12:31) 1 Jālieto nevis rums, bet amaretto..:)
JUST_B (2009-11-30 22:10)
es gatavoju tiramisu pēc šādas receptes. parasti gan ņemu visu x2, atskaitot olas - tās tikpat, lai nav par šķidru.
200 grami cepumu Savoiardi (Dāmu pirkstiņi latviskā variantā)
500 grami Mascarpone siers
4 gab. olas
125 grami cukura
5 0 espresso kafijas krūzites
100 grami salda krējuma
Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Puto olu baltumu, līdz tas ir stingrs. Atsevišķi saputo olas dzeltenumus ar cukuru.
Atsevišķi saputo saldo krējumu un 1,5 ēdk.cukura.
Beigās saputo kopā Mascarpone, putukrējumu un saputotos olu dzeltenumus, iecilā saputotajos olbaltumus.
Sagatavo stipru espresso kafiju (es minimāli saldinu - knapi knapi) un tad to atdzesē.
Taisnstūra formā apakšā smērē kārtu sagatavotā krēma, ņem pa vienam Savoiardi cepumus, mērcē kafijā no abām pusēm, liek veidnē, noklājot visu platību,virsū kārtīgu krēma kārtu, tad atkal kafijā mērcētus cepumus, un tad atkal krēmu.Beidz ar krēma kārtu, virsū bagātīgi uzpurina kakao pulveri.
Liek uz 30 min.ledusskapī saldētavā - ne ilgāk, tad pārvieto uz ledusskapi. Labāk garšo nākošajā dienā, kad ir labi savilcies, bet mēs parasti našķējamies jau pēc kādas stundas!
JUST_B (2009-11-30 22:11) tā ir Ilzes Kalniņas recepte, pārbaudīta un salīdzināta ar citām, atzīta par labāko :) es gan tiramisu turu tiešām visu nakti ledusskapī un tikai tad uz galda
gultaskaraliene (2009-11-30 23:49) Man vislabāk garšo gatavā Aldi veikalā pirktā. Cena 1 Ls.
iposse (2009-12-01 09:07) Just B, es jau arī pēc tās receptes gatavoju...Bet Itālijā viņš kaut kāds rumīgāks un tumšāks sanāk:( meģīnāšu liet klāt amaretto, varbūt būs foršāk...
fernfahrer (2012-10-16 15:09) man ar garšo "Aldiņā" pirktais tiramisu, bet tam ir kafijas liķieris iesūcināts pamatnes kūkā.