Kukurūzas vālītes.
Ko jūs ar tām darat un kā apstrādājat,jeb arī graužat tāpat?Nelima6 (2009-10-24 16:30) Piena kukurūza. Novāru sālsūdenī mīkstas, pieliek sviestu un ēd (apgrauž vai apgriež graudus). Garšīgas.
lapsaacijs_albiins (2009-10-24 17:12) dienvidaafrikaanis novaariija 3 minuutes saalsuudenii, ieviistiija folijaa ar sviesta picinjiem un ieshaava cepeshkraasnii. njamma!
barbarosa9 (2009-10-24 17:14)
Tieshi taa kaa Nelima.Ko tad veel?:)
p.s. nuuu, Nelim, apgriezt graudus gan nav labi.Zuud viss kaifs, kaa taas jaaeed:)
Jaapgrauzj:)
Nelima6 (2009-10-24 18:09)
Nju, apgriezt - tas ir gadījienā, ja nevar apgrauzt:)))))))))
p.s. realizējot lapsaacija recepti, der piešaut 1/2 tējkaroti medus... Vēl labāka ņamma:)))
barbarosa9 (2009-10-24 18:17)
Shovasar, vienaa no maniem atpuutas braucieniem uz aarzemeem, kad biju kopaa ar mazmeitu, muusu viesniicas ietvaros, kur ir daudzi restoraaninji un eestuviites, vienaa tochkaa tirgoja taas vaaliites.Mees ar mazmeitu grauzaam vienaa laidaa.2 dolaari viena maksaaja, johaidii!
Citi krogi par briivu, bet mums tak vajag taas vaaliites un viss:)
Tad, kad vaaliiti uzlika uz papiira turzinjas, vinji kaut ko nedaudz paarleeja paari, bet kas tas bija-nezinu.
Palomino (2009-10-24 19:58) Braucot augustā ar vilcienu uz Žitomiru vai kādu citu Ukrainas pilsētu, stacijās no vietējiem varēja nopirkt kukurūzas vālītes, vārītas un ar rupjo sāli maķenīt ierīvētas (vai apkaisītas). Varen smeķīgas bij`!
Lucy (2009-10-24 22:25)
NUUU es daru pavisam vnk,ielavos kādā kukurūzas laukā,bet tām vālītēm vajag būt maziņām un tad es tās marinēju,kā grurķīšus,varbūt nedaudz vairāk etiķi,ritīgi visiem garšo.
Zinu,ka arī lielās vālīte apvāra un grauž,bet citi grauž tādas pašas nevārītas,bet man gan tādas lielas negaršo.
andzipa (2009-10-24 22:41)
Kā jau Lucy teica: Jo vienkāršāk, jo labāk:
1.svaigas tāpat un salātos;
2.kamēr vēl nav pāraugušas, uzmet uz pannas un apcep; vai kopā ar kartupeļiem vai gaļu vai vienas un ēd ka šmakst:)
... Lucy, var arī pats audzēt - cik tā darba, tik ielikt zemē sēklu:)))))))
Lucy (2009-10-24 23:32)
andzipa var gan audzēt,bet man nav to lauku,tad nu es pa kluso piestāju pie kukurūzas lauka un salasu/zinu,ka nav smuki,bet darīt var:)))
pirmā burciņa pa labi ir redzamas tās kukurūzas ko es marinēju:))
hainta (2009-10-25 20:26) Turcijaa- iemet kaa frii ellaa un aatri apcep.. un tad grauz..
SANDRUKS44 (2009-10-30 16:07) novāru sālsūdenī,tad apkaisu ar citronpipariem un kamēr karstas ar sviestu iesmērēju...nu riktīgi labas,ja nav citronpipari tad apleju ar svaigu citrona sulu un parastiem melniem pipariem ....lai garšo!