Ābolu kaut kas...
dārgie oho kulināri...iesakiet lūdzu ko lai uztaisa no āboliem? (domāju daudzus šis jautājumus nomoka)
sula ir. tradicionālie pīrāgi līdz kaklam, esmu cepusi ābolu dažādās mīklās.. un bez mīklām.. likusi kā garnīru..
ko vēl???? moš kāda interesanta kūkas recepte... da enīvei kas..
KOMPETE (2009-10-12 16:00)
Skābās antonovkas kopā ar sīpoliem un burkāniem cepeškrāsnī pie sagrieztas cūkgaļas gabaliņiem.
Salātos - ābols, burkāns, selerijas sakne un skābais krējums.
piekraste (2009-10-12 16:01) abolu gabalņi želejā ziemai:)
Davide (2009-10-12 16:03)
Saldējuma kokteilis ar samaltiem āboļiem vai bumbieriem.
Vēl āboļus var likt lielajā bundulī, lai rūgst (tikai nesaki vīram)
Feks (2009-10-12 16:53) Manās mājās ābolu laikā bieži taisa tādu ātro ābolu saldo, kuram nezinu nosaukumu, bet kurš varbūt ir tas pats, kas augstāk iepostēts, kā - želeja ziemai, ābolu kubiciņiem uzlej karstu želeju, ļauj sastingt, pasniedz ar putukrējumu. Exelenti.
Kamija (2009-10-12 19:59)
garšīgi tunča salātos ;) kārtām liek sieru, tunci, ādolus smalkās nūjuņās (nevis rīvētus) pa virsu kārtīgi majonēzi & apbērt ar oliņu ;) āboli sīpolu vietā, man domāt ;) tuncis - gaļainias, nevis sulainais ;)
mums sanāca arī garšīga ābolu - bumbieru sula! tik salda, ka šķaidam ar ūdeni ;)
tad vēl, bērni ir ļoti iecienījuši žāvētos ābolus šķēlītēs, ēdam tāpat pie teļuka popkorna vietā, miziņas sažāvē tējā, ļoti gardi, piem, ar piparmērtu & mežrozītēm...
augļu salātos - sagriež sīki dažādus augļus (man visbiežāk ābols + banāns), garšīgi ir arī ar meloni, kivi vai persikiem... un sajauc ar joguru, jāapēd gan uzreiz!
undine (2009-10-12 22:47) samizo katliņā ābolus, palej nedaudz ūdeni,lai vārot nepiedeg, kad āboli gandrīz mīksti pielej pienu apmēram 1 litru un uzvāra - sanāk ļoti garšīgs saldais ēdiens ar maigu biezpieniņu.
erika_stikane (2009-10-13 18:15)
Ābolu kūka.
1gl miltu
1glmannas
1glcukura
2tējk.kanēļa
2tējk.ceppulvera
150gr sviesta
1kgr rīvētu ābolu
miltus,mannā,cukuru,kanēli,ceppulv.sajauc un plānā kārtā ietaukotā tortes formā 1.kārts sausais maisījums plānā kārtā,2.ābolu kārta,3rīēts sviests,un tt,nobeidz ar rīvētiem āboliem. cep 40-45 min 180 grādu karstā cepeškrāsnī. Nu ļotigaršīga.Labu apetīti!:)
gultaskaraliene (2009-10-24 00:49)
Var taisīt arī ābolu uzpūteni (debessmannā). Uzvāra ūdenī mannā un iemet smalki sagrieztus ābola gabaliņus. Mannā nav jāvāra līdz pilnīgai gatavībai, kad paliek caurspīdīgi graudiņi, tad pietiek vārīt. Pirms tam pievieno cuuru pēc garšas un var arī mazliet vaniliju. Kad mannā atdzisusi to saputo kārtīgi līdz pašķidrā putra kļūst balta un bieza. Ēd ar pienu.
Ļoti gardi ir krāsnī cepti āboli! Tos atceros no savas bērnības, kad vectēvs cepa.
Nomazgā ābolus, var gareniski izgriest sēklotni (serdi), bet var arī cept ar visu.
Pirmajā variantā - Ābolus nomazgā un ar nazi, vai speciālo "verķi" izdobj sēklotni. Sēklotnes vietā ieber cukuru (vai medu) pilda ar ogu ievārījumu (man garšo upeņu, brūkleņu un dzērveņu), uzkaisa kanēli, vaniliju. Pirms cepšanas pannai ieklāj pergamenta papīru. Tas, lai panna pēc tam nav dikti jāberž. Cepeškrāsnī cep līdz gatavs. Izvieto uz trauku un pirms pasniegšanas mazliet pārkaisa ar pūdercukuru. Garšīgi ir silti āboli, bet arī aukstiem nav ne vaina... :)
Otrajā variantā visu to pašu tikai neizgriež sēklotni un nevar sapildīt ar ievārījumu, medu. Tikai pārkaisa ar cukuru un kanēli.
Forpus (2009-10-28 01:38) Ievārijumā kopā ar brūklenēm...
klaara1983 (2009-11-19 20:51)
ābolu saldais http://www.solipasolim.lv/lasit/770/
ābolkūka, ja nu tomeer :) http://www.solipasolim.lv/lasit/771/