Dabīgais pektīns
Kur, lūdzu, Rīgā var nopirkt dabīgo pektīnu? Rimī nemanīju, bet varbūt nepratu atrast...Ievārīju ķiršus, be tikai tagad uzzināju, ka iespējams nopirkt pektīnu atsevišķi. Dansukers nederēs, jo cukurs jau ir pievienots.
andzipa Bija tāds veikals "ķīmijas reaktīvi" vai tmldz. Pameklē vecmāmiņā "google". Es kaut kur redzēju ... pārdod kolbas, vīna raudzējamās trubiņas uttt. Varbūt bija pi LU Ķimijas fak. Valdemāra ielā; varbūt varēja atrast caur "vindari"
elfa15 Es vienmēr esmu pirkusi Rimī, parasti gan cukuru ar pektīnu. Pajautā pārdevējām, droši vien nepamanīji. Ķirši ar to ir vienkārši exselenti:)
Edg 1 Ko te cepās par visādu ķīmiju, manuprāt pektīns tīrā veidā ir tikai un vienīgi ķīmiski radīts. Savā laikā bij Jelgavas, Liepājas un Krustpils (nolikvidēta jau 90-jos gados) cukurfarikas. No to ražotā cukura jebkura zapte bij garšīgāka par jebko citu uz pasaules. Tas jau sen ir pierādīts kad no kautkādien dansūkātājiem, kuri paši nekad nevienu kilogramu cukura nav izgatavojuši ir tikai kārtējie starpnieki, neko jēdzīgu nevar uztaisīt. Reklamē jau labi, bet labākā reklāma būs tad kad tās zaptsburkas uzpūtīsies :DDD
Edg 1 1 P.S. Manējie senči laukos vāra zapti no kontrabandas cukura, kurš ievests no Krievijas, labāks par tiem dāņu sūkātājiem. Varu tikai izteikt līdzjūtību tiem kam nav robu lai dabūtu kārtīgu mantu.
Miuma
Paldies!
Mana zapte jau savārīta ar parasto (Jelgavas, vēl savlaicīgi iepirkto). Ķiršiem, kā zināms, nav sava pektīna un zapte ir pašķidra. Iedomājos, ka varētu pievienot to pektīnu vnk uzkarsējot. Vēl vairāk cukuru klāt likt nav iespējams, tad būs stipri par saldu.
Laachuks 1 Nu nez kaa vinja to dabuu, bet mana maate kjirshu ievaariijumu speej dabuut tikai biezu. Pat biezaaku par zemenju. Un pavisam noteikti tas notiek bez papildus pektiiniem, daanju cukuriem un visaadaam kjiimijaam. Tas gan ir paardabiski salds, bet manos priekshstatos savaadaaks nemaz nevar buut :D Un ja ir savaadaaks - tas neskaitaas iists kjirshu ievaariijums :) Toties ljoooooti garshiigs :)
andzipa 1 vēl "sabiezina" :) ar jāņogu sulu vai ērkšķogām, kur tas ir ogās iekšā, garšai netraucē, ja vien nepieliek pārāk daudz. ķiršu laikā tas ir ok, bet nu jau par vēlu.
Miuma
1
Paldies visiem!
Ja liek vairāk cukura un ilgāk vāra, tad jau var vairāk iebiezināt.
Nekas, apēdīsim ar gardu muti tādu, kāds ir.
Paldies vēlreiz!
Amira2 Nu bet MAXIMA esmu pirkusi specialus zaptes biezinatajus uz pektina bazes. Tur pat dazadus veidus var atrast.
Miuma
Paldies Amira2!
Rīt pat ieskatīšos Maximā!
Lucy Jāaa man arī paskaidroja,ka ķiršu ievārijumu vajagot pat ļoti ilgi vārīt,man sanāca tieši tāds pats,pašķidrs,bet nekas,gan jau noņammāsim,nākamgad vārīšu ilgāk.
Mobilebearcub Rīgā pektīnu pārdod SIA NEO Daugavgrīvas ielā 45. www-neo-lv
znxjbm1 Zinu, ka mani tūlīt nomētās ar akmeņiem, bet tās ievārījumu burciņas veikalā tak nav nemaz tik dārgas un ir pat ļoti labi pie pankūkām, lai arī ar dažiem konservantiem, bet kuru tā nopietni tas krata? :) 2014-04-19
Spicis znxjbm1, Tu 2014-04-19 atbildi uz 2009-09-07 pieteiktu un izspriestu problēmu. Vai nešķiet nedaudz bremzīgi? 2014-04-21