Kāpostu tīteņi?
Kā tās lapas dabūt mīkstas, bet neizjukušas? Varbūt vēl kāds noslēpums?ingryda (2009-08-25 01:29) Pavaari buljonaa/blanshee uz mazu briitinju, atkariigs no kaapostu vecuma. Un cietako dalju, tb to, kas tuvaak serdei vari paklapeet ar galjas aamurinju lai buutu miikstaaka lapa.
Perperuna (2009-08-25 03:33) Izmanto Savojas kāpostus. Vieglāk lobās lapas un vieglāk satīt.
beauty_girl (2009-08-25 07:24) Vispirms kāpostam izgriež kacenu,tad pavāri mazliet kāpostu,noņem dažas ārējās lapas,tad atkal viduci pavāri,atkal noņem dažas lapas.Ja lielāka kāpostgalva,tas jādara vairākas reizes.
Lucy (2009-08-25 08:32)
Kacenu jācenšās izgriest un liek to galvu ūdenī un tvaicē un ņemot pa vienai lapiņai nost tin tīteņīšus.
Uh sagribējās arī man šito izvirtību tīteņus:))))
p_p (2009-08-25 12:35) jā, es arī vispirms izgriežu kacenu, tad vāru visu kāpostgalvu un pa vienai ņemu nost lapas
123Astere (2009-08-25 15:36) ja problēmas ar lapiņam,var likt katliņā visas piedevas kopā,sasautēt un ātrie tīteņi gatavi!!!Labu apetīti!!!
VIZUAALAAmaaksla (2009-08-25 16:42)
tad tie ir slinkie tīteņi, ar tiem man viss kārtībā!!!!!
Vajag ekselentus īstos!!!!Parasti ar tik sarezģītiem manevriem neiznak laika:))
paldies, meitenes, jācer, ka izdosies!
Ezjule (2009-08-25 18:25) Starp citu : tīteņus var taisīt arī ar vīnogu lapām
p_p (2009-08-25 18:36)
klau, tu gaļai liec rīsus klāt? mandomāt, ka ar rīsiem sanāk garšīgāk.
un vēl es pāri palikušo gaļas-rīsu maisījumu (ja paliek pāri) iepildu pāris paprikās un iemetu katlā pie tiem pašiem tīteņiem - ļoti garšīgi
lilijas_zieds (2009-08-25 20:27) vāra kāpostgalvu (ar izgrieztu kacenu vai arī to izgriež, kad jau nedaudz pavārījies) un pa vienai lapai noņem nost. vēl esmu dauzījusi nedaudz ar āmuriņu to vietu, kur biezāka lapa:)
kafelate (2009-08-25 22:01)
baac apsiekalojos.
es gan peedeejaa laikaa izeju uz slinkajiem tiitenjiem. jo applauceeju knagjus to kaapostu vaaroshaa uudenii skjinjot ;)
VIZUAALAAmaaksla (2009-08-26 01:38)
Jā, kafelate, slinkie pat man izdodas!
Ežule, paldies, par atgādinājumu!!!!!
Super! mans tīteņcorētājs ir ekstrēmists, būs labs pārsteigums!!!
Vīnogu lapas der iemarinēt--lieliska piedeva gaļas ēdieniem--gan ietīšanai, gan citādai dažādošanai:)
Un tajās labi tinaas! Un garša laba, reiz cepām šašlikveidīgu gaļu un ienāca prātā pusceptus iesaiņot, tad pacept vēl---sulīgi tapa, sutināti, lapa pati skābena, ļoti garšīga!!!
Kāds prieks, ka laba ideja!!!
VIZUAALAAmaaksla (2009-08-26 01:41)
P-P.........ja, lieku rīsus, man tieši patīk tie rīsi, esmu likusi jau sasmalcinatu papriku klāt masai, bet lapas toreiz kāds cits viņķelēja, tāpēc saminstinājos:)
Ar vīnogu lapām--vajag izmģināt gaileņu tīteņus!!!Pie kāpostiņa gailenes ne ļoti, bet ar vīnoglapu - super! Iekšā apceptas gailenes, speķīti, kādus pikantumus un rīsus.
Kurš mums ir gaileņu lasītājs?????
Nichil (2009-08-30 14:52) Paldies par ierosmi, sen nebija tītenīši gatavoti, vakar pagatavoju, bet šodien jau katliņš tukšs:))) Es pildījumā nelieku rīsus, bet to vietā atsevišķi apcepu sasmalcinātus sīpolu, sarīvētus burkānus un malto gaļu, ko rezultātā sacepu visu kopā.Un uz pasautētiem tīteņiem gatavoju krējuma-tomātu mērces mērcīti,kurā turpinu sautēt līdz galam;un arī pildīta paprika klāt vai atsevišķi ir tikpat garda;ņammmmms:)
frodo (2009-09-12 00:23) Te ir recepte ka var pagatavot Kāpostu tīteņi uz video : http://www.videovirtuve.lv/pamatedeni/titeni.html
zvirbulis6 (2011-09-12 20:02) Es kāpostu lapas pavāru sāls ūdenī,tad viegli izdauzu,viņas ir veselas,mīkstas un labi var ietīt gaļu!
Malvine27 (2011-09-13 23:37) Kapoostu pec kacena izgrieshanas sildu mikrovilnju krasnii.