"Falšās" kirsu sulas recepte
zinu ka liek kirsu lapas ,aronijas ,bet ko pārlēja virsu ,un kādās proporcijas
BaltaisPincis
proporcijas iisti neatceros, bet bija taa:
verdoshaa uudenii(apm. 1-2l) sameta veselu spaini ar aronijaam, vaariija.
kad apmeeram tas uudens daudzums bija iztvaikojies, tad nokaasa.
klaat pielika kjirshu lapas, cukuru un citronskaabi.
kjirshu lapas bija apmeeram kaadi grami 100 vai 200. cukurs ar -diezgan daudz. vai tik 1: 1 vai 1:0,5. un veelreiz uzvaariija.
kakadu
1
es daru tā:
traukā lieku kārtām ogas un ķiršu lapas, uzberu citronskābi un uzleju vārošu ūdeni tā lai nosedz visu, uzlieku vāku un atstāju uz diennakti. Tad ņemu un noleju sulu nost, ogas var vēl paspaidīt; lieku vārīt ar cukuru attiecībā 2:1. Ja grib sīrupu jāliek 1:1. Uzvāra, noputo un lej burkās, ko tūlīt aizvāko. Ziemā lieto pēc vajadzības :)
okea Paldies, tieši domāju, kur recepti lai izrauj, aronijas ar ķiršu lapām jau gaida :))
Lucy
Es salieku aronijas un ķiršu lapas kārtām,uzvāru,pavārās min 10-15,tad izslēdzu un lai stāv kādas st 12-14,tad caur marlīti izspiežu,jo sulu spiedē to nevar.
Sulu izspiesto vāru,noputoju+ cukuru un ķiršu sīrups gatavs.
Nichil
Uz 3 litriem ogu:
2 l ūdens + 1 glāze ("graņonka" jeb 250 ml)ūdens pievieno 2-3 saujas ķiršu lapu, savāra un atdzesē;
Nokāš, pievieno citronskābi uz 1 litru nokāstā šķidruma 1-2 ēdamkarotes;
Aronijas saspaida (piem. ar kartupeļu stampiņu), uzlej virsū novārījumu un noliek uz ~ 12 stundām;
Izsiež caur marli;
Uz 1 l izspiestās sulas liek 1 kg cukura un uzvāra.Ja parādās putas, noņem.Pilda pudelēs.Viss. Lieto kā sīrupu.
kafelate es aronijas lieku sulu tvaiceejamaa katlaa --- pa vidam kjirshu lapas un viss.savaara kaa visus siirupus ar cukuru, var citronskaabi,bet es personiigi nelieku.