Cukurbiešu sīrups
Varbūt kāds zina, kā mūsu omes no cukurbietēm vārīja un glabāja cukurbiešu sīrupu? Jāatgriežas pie senču tradīcijām, bļin.
Rugumpods
1
loģiski domājot, tad cukurbietes ir jāsarīvē un jāvāra uz lēnas uguns, lai izdalītos sula, kurā ir cukurs ....
:))
marmorakaraliene 1 muterite, vai kaņdžu dzīsi?
karoliine 1 3 Cukurbietes sagriež, uzlej mazliet ūdens un tad vāra,ilgi un pacietīgi :)), kamēr kaut kas sanāk.
Nelima6 2 mana mamma saka tā - cukurbietes sagriež ļoooti plānās šķēlītēs, liek plānā kārtā uz lielām pannām karstā maizes krāsnī. Kurina vienmērīgu lēnu uguni, lai šķēlītes kaltētos... sākumā tās paliek mīkstas un izlaiž tumšbrūnu sīrupu, tad sažūst. Sakaltētās biešu šķēles liek katlā un vāra. Izdalās sīrups. Kad šķēles zaudē saldumu, tās nokāš, bet sīrupu uz lēnas uguns vāra tikmēr, kamēr tas kļūst staipīgs (nu, kā svaigs medus apm.) Viss.
muterite 1 I kandžu ar dzīšu, b``us videi draudzīks produkc bez E!!! Pārdošu kladaram, būšu turīga....
eugen 1 ..ieguutajam siirupam pievieno uudeni un raugu salej vecajaa veljasmasjiinaa Riiga [ar neruusosjaa teerauda baaku.. palaizj - ar iekulto skaabekli ruugsjanas process tiek paaatrinaats.. ieguuto braagu paardzen dubultkatlu destilatoraa ieguuto gala produktu veel var filtreet - asniedz - ka nu krjam garjsjo :)) [neapcietiigajiem tomeer ieteikums - neizdzert braagu pirms destilaacijas- vrb ektiigi do pa galvu [aamura koeficints labs] tom nemaz nau tik veseliigi ;p
muterite 1 Paldies, Nelīm.
meseris Aga!Melasnieks:tas labākais švirlaks...:wink
Araabs 1 Ja jau pavāra, tas nav tas trakākais!! Ir dzerts no zaļām bietēm raudzētais:((Lapas pa ausīm lien ārā!!