Rausis

Rausis - jautājumi un diskusijas

rausis tāds kāds bija padomju laikā (22)
Kas atcerejas - krieviski saucās "korž" ? Specifiska garša - pateicoties mēdum ? Nezinu kāds komponents to garšu veidoja, varbūt kāda saimniece zina. Jaunajā laikā, kaut ko tam līdzīgu cepa Daugavpils maizes kombināts, rausis saucās...
Autors prasa par bulochnajas korzhikiem, nevis tirgu. Taas ir nesavienojamas lietas. Turklaat korzhiki garshoja peec dranjkjiiga margariina, nevis mandeleem, kuru vispaar receptee nebija. Ātrākais būs info atrast krievu saitos. ´ korzhik ´ ja tika pēc Gost´a cepts, tad visā Savienībā bija līdzīgas receptūras. biezhi koržiki garshoja pec sodas. un bija vel tas Lenina kukas vai ka tas sauca. tur arii biezhi soda nebija izmaisiita, brr.
es pirku no kartainas miiklas, ar abolu zapti iekša, par 22 kapeikam. tie bija labi kafejniica pie viesniisas "Lielupe" Jelgava.
Es arī 80-jos šad tad ar ,,Lielupes" kūciņām našķējos. Tagad ko tādu pat lepnākajos restorānos neatrast. Toreiz viss bija īsts,gan krēms,gan putukrējums,gan garšas. Kāpēc tagad visu gatavo no pārtikas aizvietotājiem,ar mākslīgām krāsām un garšām? Vai tiešām mums šodien īstai pārtikai vairs naudas nepietiek,vai jāsāk negodīgo ražotāju linčošana,kuri savā alkatībā nerēķinās ar cilvēku veselību un dzīvībām? "Pirovaķ tak pirovaķ! Oficiant, dva koržika!!"
Koržiks - lētākā bulciņa PSRS laikos par 6 kap., nebija garšīga. Pirku tikai tad, kad pietrūka 1 kap. biezpienbulciņai par 7 kap
··· Rausis: rausis tāds kāds bija padomju... lasīt visu diskusiju (22 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu