Mežacūka

mežacūka foto attēls

Mežacūka - jautājumi un diskusijas

Kā gatavo meža cūkas karbonādes??? (12)
Ko darīt ar meža cūkas cisku? Kā gatavot?
Es cepu cepeškrāsnī! Savirco un šauj tik iekšā cepenē... Nezinu ko tieši ar cisku darīt... man iedod jau sadalītus gabalus - karbonāde vai nekarbonāde.

Gaļa vispirms ir jānomērcē (vairākas h), tad karbonādes gabalu sadalu, izklapēju un iemarinēju - sāls, pipari, majonēze + sinepes (2:1), 12h ledusskapī, tad cepu kā parasti - milti, ola. Kad gatavs, lieku sautējamā traukā un sautēju vismaz pusstundu (lai nomirst visi baciļi).

Nekarbonādi sagriežu nelielos gabaliņos, apcepu uz lielas uguns + sīpols, sāls, pipari, kad apcepies pievienoju vīnu (mamma taisa ar alu) un nomizotu egles zaru (nelielu) labākai garšai. Sautēju vīnā ~2-3h, atkarībā cik vecs ruksis.

Šodien 2 karbonādes gabalus, kuri jau 2 dienas marinādē bija aizķērušies ledusskapī, ieliku čuguna cepamtraukā, uzlēju saldo krējumu un 1,5h cepeškrāsnī (30 min. maksimāli augstā t, 1h mērenā t), viesi teica, ka laba. Te gan bija visādas garšvielas.

Mežacūkai jāņem vērā, ka vismaz 20 min. jābūt t virs 70 C (varbūt vairāk), lai nesaslimtu, citādi var gatavot ko sirds kāro.
Vetārstam jau tā nemaz nedod katru cūku pārbaudīt, kārtīgi nošmorē un basta.
Mūsu mājās visi ēd medījumus un slavē, nebiju dzirdējusi, ka negaršotu... tikai veģetārieši neēd :))))
Lai gaļa nesmirdētu pēc kuiļa, mednieki pieprot dažus trikus.
Jaa, pirms noshaushanas veiklaakais mednieks kuili izruunii!:) Svaigi izgriezti kuilja pauti esot ekselents zakusks! Vairaak ko piebilst Samilas teiktajam nav - tieshi taa tas jaadara ar mezhacuukaam. Ja nu veel taa nogatavinaashana - nevajadzeetu gluzhi vakar shautu shmoreet. Iipashi, ja kuilis jau gados. nu nevajadzētu no meža cūkas gatavot karbonādes, tad ir jāsautē cepeškrāsnī , un tad tās vairs nav kraukšķīgās karbonādes. ··· Mežacūka: Kā gatavo meža cūkas... lasīt visu diskusiju (12 atbildes) –»
Es iesaku stilba gaļu sacept speķa taukos, pievienojot sāli un melnos piparus, cepšanas beigās karamelizēt. Pasniedzot pievienot nedaudz brūkleņu zaftes. Bon apetit! Pag,aber shmoreet nevajag ?! Taa mezha galja parasti ir siiskta. gardi ir relatīvs jēdziens..... mans suns noraktu un pēc dažām dienām viņam būtu gardi tāpat. Pat apstrādāt nevajadzētu.... Šito meža suķi labāk kārtīgai termiskai apstrādei pakļaut, a to trihanelli var saķert... Iesaku uzmanīgi atkasīt gaļu no kaula, atdalīt cīpslas un atlikušo samalt kopā ar 1/3 - 1/4 no masas mājas cūkas speķa. Mežacūkas gaļas kotletes ir ļoti garšīgas. ··· Mežacūka: Kā gardi pagatavot meža cūkas... lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Meža cūkas gaļas receptes (9)
Ko darīt ar meža cūkas gaļu? Kā pagatavot garšīgus ēdienus ????
Nu nezinu, cik man nācies to lopu ēst, tad esmu konstatējis, ka pasaulē ir arī daudz garšīgākas lietas, tāpēc mežacūka īpaši neinteresē :/ Nu bet garšīgs tak! Ar mājas cūkām ne salīdzināt. mmm..dievīgi! galvenais-ilgstoša cepšana, šmorēšana, sutināšana. kotletes lieko vēl cepeškrāsnī, jo gaļa var būt inficēta ar parazītiem!! parasti mednieki medījuma pārbaudi neveic, ja gluži laboratorija nav aiz stūra. trihinelloze-smaga slimība kura ,pietiekoši neapstrādātas gaļas dēļ, var pāriet uz cilvēku. no lieliem lopiem-tikai mežacūkām.. ja nav kuilis-mērcēšana nav nepieciešama šmorētas ribiņas...mmmm....kotletes...visu to pašu,ko no mājas cūkas. garšas izjūtas, protams, katram savas, bet man meža cūkas gaļa liekas smeķīgāka.....
ja vēl iespējams iegādāties GAFU garšvielas meža gaļai, tad nu vispār...mmm... lai izdodas!
Uz trihinellozi nepārbaudītu gaļu termiski jāāpstrādā vismaz 2 stundas (tvaicējot, vārot), gabalu biezums 3...5 cm.
Pēc tam pēc saviem ieskatiem.
··· Mežacūka: Meža cūkas gaļas receptes lasīt visu diskusiju (9 atbildes) –»
Mežakuiļa pagatavošana (15)
Mežakuiļa gaļa (gurns). Kā vislabāk pagatavot, lai nejustu nepatīkamo piegaršu? :)
Kuilis ir kuilis:)Nēēdams! domāju ka citrons varētu palīdzēt .... Piens noņem piegaršas un smakas. Es parasti uz nakti ielieku tādā ``peldē``. Tad pamatīga garšvielu porcija, ķiplokus nepažēlo... Lai nebūtu sīksta (cepetim) vannošanai jāpievieno soda. pautus vajag laicīgi izraut..:)) tad arī piegarša nebūs:)) bet, ja gadījies savādāk- noroc un aizmirsti:)) Pievienojos iepriekšējam runātājam - mednieks sūdīgs gadījies, kas nemāk kuili nomedīt. Ko tur īsti bija jāizgriež, precīzi nezinu, bet bija jāizdara. ··· Mežacūka: Mežakuiļa pagatavošana lasīt visu diskusiju (15 atbildes) –»
Kur nopirkt grūsnu mežacūku ? (2)
LV laikam jau nav iespējams, varbut kāds zin Lietuvā, Igaunijā...
Globāli var atrast informāciju, kuri Latvijā nebrīvē audzē meža cūkas, tur arī varētu atrast kādu piedāvājumu.
http://www.deerparks.lv/lv/asoci%C4%81cijas_biedri
ieliec SS sludinājumu ··· Mežacūka: Kur nopirkt grūsnu mežacūku ? lasīt visu diskusiju (2 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu