Cepti kartupeļi
Cepti kartupeļi - jautājumi un diskusijas
Cepti kartupeļi kā "Lido". (22)
Kāds varbūt zina, kā var izcept kartupeļus, lai tie būtu tieši tādi, kā "Lido" ? Kādā eļļā vai taukos jācep ? Varbūt pannas materiālam un uzkarsēšanai ir nozīme ? Uz gāzes liesmas vai elektriskās virsmas ? Šķirnes ? ...
Kāds varbūt zina, kā var izcept kartupeļus, lai tie būtu tieši tādi, kā "Lido" ? Kādā eļļā vai taukos jācep ? Varbūt pannas materiālam un uzkarsēšanai ir nozīme ? Uz gāzes liesmas vai elektriskās virsmas ? Šķirnes ? ...
Bet lai vai kā , nav nekā garšīgāka par ēdienu pagatavotu uz malkas plīts! Savā jaunībā diezgan patrennējos šajā jomā! Jāsagriež strēmelēs, jāuzkarsē panna un jāizkausē sviests, tā, lai sāk čurkstēt, ber virsū kartupeļus, pēc pirmās apgriešanas uzber sasmalcinātus sipolus, man, vismaz, tā labāk garšo. Un nonem ´´plika´´ kartupeļa piegaršu. Ar vāku ātrāk, bet tad var izšķīst. Jāpagroza diezgan bieži, neļaujot piedegt. Vispār tas ir pieredzes jautājums, bet tai pašā laikā pats vienkāršākais ēdiens. Var arī ar eļļu, arahīsa eļļa - mēli norīsi! Laba ari kokosriekstu eļļa. Cūku tauki -ideaļņiks! Jā, ja liek klāt sipolus, sāls vairāk jāuzber. Jā, piemirsu -jo sausāki būs sagrieztie kartupeļi, jo kraukšķīgāki izceptie. Vecīt kartupeļiem ir jābūt stingrai šķirnei,lai cepot neizjūk,eļļu ņem to,kura tev patīk,pannu vai katlu atkarībā no kartupeļu daudzuma,sagriez kartupeļus šķēlītēs un nosusini,lai mitrums netiek karstā eļļā.Cept vislabāk katliņā ar sietu. ··· Cepti kartupeļi: Cepti kartupeļi kā "Lido". lasīt visu diskusiju (22 atbildes) »