Kāpēc nesaputojās olu baltumi?

Kāds varētu būt iemesls kāpēc nesaputojās olu baltumi???
Varbūt putojot pie viņiem vēl kaut kas jāpieliek - tipa citrona sula vai kas cits.

ereka    1 Olu baltumiem ir jābūt aukstiem.. pat ledaini aukstiem, tad tie labi putojās.

Mutere    1 Var būt vairāki iemesli. Olas ilgi stāvējušas, pārak aukstas olas vai pārak svaigas olas.
Es parasti pie baltuma pieleju 1 ēdamkaroti auksta ūdens un tad putoju. Var arī mazu, mazu šķipsniņu sāls. Pūdercukuru lieku gandrīz beigās.
Ja gatavo olbaltumu piparkūku glazūrai, tad gan olbaltumam uzreiz pieber pūdercukuru (patreiz no galvas neastceros cik, bet daudz), mazliet citronsulas, un maisa, kamēr cukurs izkusis un masa ir kā skābais krējums bieza.

AneTT    1 Putukrējumam tagad var nopirkt stindzinātāju-Sahnefest-zila paciņa ar putukrējumu virsū, baltumiem mazo 150 g. glāzi pūdercukuru,olas baltumu un citronsksbi.

makonis24  1   Jaaskataas vai atdalot nav klaat ticis olas dzeltenums.

dzeguze_      Šķipsniņu sāls pieber, ja nelīdz, tātad vaina olās, to turēšanas temperatūrā vai kas cits, ieliec ledusskapī, lai atvēst, tad mēģini vēl, ja nekā, tad nebūs putota olu baltuma!
:)

Nichil  1   Varu teikt to pašu, ko Mutere, svarīgi lai, nav tikko no ledusskapja vai pavisam siltas.Ūdeni pievienot vajag tikai riktīgām mājas olām, veikala tāpat ir liels ūdens saturs. Taču, tas, ka klāt dzeltenums ticis, gan nav iemesls. Tortes biskvītma putoju dzeltenumu kopā ar baltumu-nekādu problēmu.Vēl gribu piebilst, ka pēc katras porcijas saputošanas, noteikti jānomazgā un jānoslauka sausi trauki un miksera ķepas. Ja uzreiz liek nākamo porciju, garantēti nevar saputot.

Laimonis      Nenu, bishkjiitis dzeltenums jau itkaa neskaadee, ir gadiijies ka puto/neputo, nebija ariidzen tautas mediciinaa citronskaabes bishkjiitis olbaltumiem lai putojas labaak?

Jaa un bez cukura saakumaa tieshaam labaak putojas nekaa ja uzreiz iejauc cukuru.

dzeks77  1   sudiigs putotaajs ?

Spicis      NAV TĀDU PROBLĒMU ar olu baltumiem, ja ņem KĀRTĪGU KUĻAMO mašīnu!!! MIKSERIS ir vainīgs, ja olbaltumi neputojas!!! Esmu olas ņēmis tikai no ledusskapja un tās pērku tikai veikalā(nav citu alternatīvu man). Sakuļas vienmēr, man.:)

Spicis    1 Lūk, ko pavēstīja skolniece:"...olu baltumiem jābūt aukstiem, nedrīkst klāt būt ne kripatiņa dzeltenums, tātad pilnīgi tīriem.Jāskatās, lai trauks, kur puto ir tīrs-ja būs kaut kas taukains -neputosies.Kad puto.pieber mazu šķipsniņu sāls, bet tikai ču, ču.Cukuru vai pūdercukuru ber pie beigām mazās devās-tātad pa bišķiņam Un putojot nedrīkst apstāties-olu baltums sakritīsies un atpakaļ nedabūsi. Iemeslu ir daudz kāpēc neputojas. Uzskaitīju pašu galveno, kas jāievēro." Tā lūk! Lai šogad visiem veicas putošanā! :))) 2006-01-13

lazdarr  3   ...svarīgi, cik ātri putoji, kas bija blakus virtuvē, skaļa mūzika vai klusa, ko atskaņoja un griešanās virziens- citādi čiks! 2012-03-29

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu