Mīkla pīrādziņiem

Ziemassvētki-pīrādziņu laiks tuvojas! Man kauns atzīties, bet pēdējo reizi tos cepu daudzus gadus atpakaļ:)Padalieties, lūdzu, ar variācijām par tēmu mīkla piiraadziniem!

saabers (2004-12-04 22:29)      miiklu peerc veikala. veel labaak, piiraadzinjus arii nopeerc kaadaa, daudzmaz, pieklaajiigaa veikalaa.

/nesaprotu piiraadzinjeeshanas fanu..nekaadi/

SievieteMelnaa (2004-12-04 22:35)      man veel lielaaks kauns taadaa gadiijumaa, neesmu piiraadzinjus cepusi nekad veel.. :(
tagad veel kaads to dara?

Nicol_A (2004-12-04 22:55)      Nopērc vislabāk gatavu rauga mīklu vai rauga mīklas pulveri ar līdzi nākošām instrukcijām pagatavošanai. pašai gatavot mīklu - baiga ķēpa. Prieka nekāda.:))

Zanse (2004-12-05 20:18)      Ja kādreiz jau to esi darījusi,tad galvenais ir iegādāties produktus un rast motivāciju.Viss jādara ar izjūtu un mīlestību,tad viss izdodas.Lai veicas.Veikalā jau var tiešām nopirkt visu, bet Tavu roku pieskāriens jau vien tiem piedos mīlestības garšu.

dada (2004-12-05 20:24)      Rauga mīklas pulveris bieži ir mazbriedīgs, vajag pielikt vairāk miltus, lai nebūtu glīzdains. Mana recepte: 200-250 g margarīna sagrieztu gabaliņos izkausē uz lēnas uguns lielā bļodā, pielej puslitru auksta piena izmaisa pieliek 1 tējk. sāli, var nedaudz 1/2 cukura, bet var arī nelikt, pieber saberztu kardamona graudiņus vai pulveri - nelielu naža galu (rekomendēju visām mīklām pielikt - ļoti uzlabo garšu),Ja šķidrums atdzisis, ka pirkstam nav par karstu(zem 40)pieliek raugu, sauso paciņu - uzreiz vai paciņu dzīvā rauga, kuru pirms tam apber ar puskaroti cukura un nedaudz ūdens bļodiņā, noliek siltā vietā uzrūgt,tad ber miltus lēni maisot ar karoti, tur nu jājūt, citi milti briedīgi, citi ne (labāk ņemt augstākā labuma), līdz mīkla sāk lipt ap karoti, tad ķerās pie mīcīšanas ar rokām, tā ka pašai paliek karsti, pēc vajadzības pieber pa saujiņai miltus. Mīca tik ilgi līdz mīkla pati atlec no bļodas malām un no rokām,noliek rūgt pārsegtu ar dvieli. Ja tajā laikā uz apkārtējiem stipri barās mīkla labi uzrūgst (c)Latviešu t.ticējumi. Pildījumā cauraudzis speķis,sīpols, pipariņi.

rudulis (2004-12-06 12:49)      pielabojot nedaudz dadu.... raugu vienkārši sajauc ar cukuru un pielej nedaudz siltu(!!!ne karstu) pienu, tāpat izšķīdīs, a rūgt mīklu liek kad pilnīgi gatava (nevar likt caurvējā...nerūgs;)))

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu