Ko domājat par bio eko produktiem?

Vai tie ir labāki kā pārējie?

langstins      No sava dārza-PROTAMS! 2021-05-05 17:21

Chris1986      Neesmu ar tādiem sastapies. Kurā veikalā tos tirgo? 2021-05-05 17:31

dabasmiilis      Par kādu kvalitāti var domāt, ja zeme piedi[l]sta ar musariem un dabai nedraudzīgi domājošajiem - uz papīra jau viss izskatās smuki.
Es vispār neieteiktu pusjēlus produktus ēst- suši, steikus, olas, mūsdienās tas ir ļoti bīstami.

Cik esmu novērojis, tad mūsdienās tas bio, eko , zaļais, dabai draudzīgais - ir tikai saukļi, tāda pati propaganda kā varavīksnes karogi, debīlas diētas, kur cilvēkiem jāatsakās no veselīgas pārtikas - no gaļas, graudiem utt, tajā vietā jādzīvo zaļi, jāgrauž salātlapas un jābrīnās, kādēļ ķermenis un veselība ar laiku atsaka, un tad saujām jārij zāles.

Laukos bioloģisks vēl ir, bet par ekoloģiski tīru neceļas mēles apgalvot - tā pati apkārtējās vides piedilšana. Ja vēl varam teikt, ka Latvija ir zaļa valsts un zaļi dzīvojam, tad vidi un gaisu ietekmē visas planētas darbības.
2021-05-05 17:36

dabasmiilis      pēdējā laika reklāma - pērciet savējo zemnieku produkciju,
bet paši pieved pilnu valsti ar lētākiem un apšaubāmas kvalitātes produktiem!
2021-05-05 17:39

CoCoSan      Neko labu. Neadekvāts aizkosmoss ar nepārbaudāmu kvalitāti. 2021-05-05 17:47

St__ella      Viss Centrāltirgus pilns ar tā saucamajiem ,, pārpirktajiem´´ bio/eko produktiem! Uzticēties var tikai sevis radītajam! 2021-05-05 18:03

DanaL      Nezinu kā ar bio/eko pārtiku, bet riktīgi pasmaidu par tā saucamo biokosmetiku. Piem, ja sastavā ietilpst 0,3% kumelītes, tad uzreiz "bio". Smieklīgi. Bet daudzi uzpērkas.
Nīderlandē sparģeļi, kas gaismas piekļuves pēc vietām iekrāsojas rozīgi, agrāk skaitījās brāķi vai 2.šķira, tagad ar marku "bio" aiziet par augstāku cenu :DDD. Nē, nu garšai nekādas vainas, bet mārketings rullē.
2021-05-05 18:14

janisb      dārgi makaroni uz ausīm... 2021-05-05 18:44

Julianna      Lai būtu 1000% pārliecināts, tad jāaudzē pašam. Zināsi, vai ir selitra bērta vai nē. Man sāka dēt vistiņas, no cālīšiem izaudzināt ļoti klapatīgi. Kaimiņš labu gribēdams, aiz žoga padrupināja maizi, visi cālīši pļūtīja no ķīmijas. Nācās lūgt, lai tā vairāk nedara. Uzskatu, ka kaut cik ekoloģiski tīras plēsējzivis -- līdakas, asari, zandarti. Karpas, līņi, pat plauži bieži ir ar ķīmiju piesātināti. Bet pārdevējs dūri sit krūtežā, ekoloģisks, no Daugavas, tikko no kūpinātavas. Aiz Kokneses riņķa bodītē uzrāvos. 2021-05-05 18:54

kvarts      durilovka muļķiem, bet nu tā kā idiotu mums daudz, tad tas bizness rullē... 2021-05-05 19:04

Chris1986      vienīgais, ko no tādiem nosaukumiem maximā esmu redzējis, ir kkāds eko vai bio kefīrs, bet es domāju, ka tas vnk tāds nosaukums. Parasti ir nocenots, laikam tāpēc, ka par dārgu un nepērk 2021-05-05 21:23

AivarsN      Veikalā diez vai var būt kāda garantija, ka tas tiešām ir bioloģiski tīrs produkts. Arī tirgū, reti kurš pārdod paša audzēto. Taču ja nav sava dārza, var taču pirkt pārtiku tieši no paša audzētāja un paskatīties, kā viņš audzē. Absolūti tīrs jau nav nekas, kaut vai dēļ gaisa piesārņojuma. Taču bioloģiskās saimniecības, sevišķi ar permokultūru, vismaz cenšas izaudzēt maksimāli tīrus, dabīgus produktus. Un tā jau ir milzīga atšķirība no saindētās intensīvās lauksaimniecības produkcijas. Tāpēc pārtika nav tas variants, kur var censties ietaupīt, jo veselības cena nav naudā mērāma. 2021-05-05 21:43

prudniko      Eko- ne vienmēŗ nozīmē eko. Lai produkts būtu ekoloģisks, ir jāzina, kur tas aug, ar ko mēslots, kādā vidē audzis, vai blakus tam nav cits labības lauks, kur izmanto pesticīdus.. utt... 2021-05-05 21:53

incis1      Tikai reklāma un augstāka cena,cits nekas. Gribi tiešām bio un eko audzē pats bez kādas ķīmijas. 2021-05-05 21:54

Sanija_      Alternatīva lielveikalu produkcijai - iesaistīties tiešās pirkšanas kustībā. Tur gan arī savs laiks jāpatērē, jo jāiesaistās gan produktu pasūtīšanā no saimniecībām un arī sadalē. Saimniecības ir bioloģiskas, ne tikai pēc papīriem, bet arī pēc dzīvesveida un pārliecības. 2021-05-05 22:26

JurisK      "seļitra", latviski salpetris, ir gan govs mēsli, gan minerālmēsli. Augi ēd minerālus, nevis sūdus. Pa manam - ar mākslīgiem minerālmēsliem var izaudzēt daudz veselīgākus un garšīgākus augus, ja saprot, ko dara. Pat mūsdienu pesticīdi ir ātri gaistošas, sabrūkošas vielas. T.s. bioloģiskā lauksaimniecība ir dārga un pinķerīga padarīšana, sava veida hobijs, kuru uztur ne pārāk plašs pircēju loks. Kuri ir ar mieru maksāt divkāršu cenu vai nu tāpeēc, ka naudas daudz, vai tāpēc, ka naivi cer dienās kļūt par ilgdzīvotājiem:) 2021-05-05 23:17

av2      Ko es varu pateikt. Bija laiks, kad pirku tikai organic. Un ticat, vai neticat, peec pusgada saaku konkreeti zaudeet lieko svaru. Vismaz ASV ....organic pamatiigi kontrolee, un tur tiessaam nav kkiimijas, pesticiitu utt. Bet cenu starpiiba ir vismaz dubultaa, ja ne vairaak. 2021-05-06 00:23

AivarsN      Kāpēc tad ēst augus? Var taču uzreiz luzgāt iekšā minerālmēslus. Ja tie ir samērīgās devās, tad vēl nekas, bet ja augs nespēj pārstrādāt, tad nitrāti var sabojāt veselību ne tikai cilvēkiem, bet arī lopiem. Dabīgi auguša tomāta garšu pat salīdzināt nevar ar mākslīgi barotu ar minerālmēsliem. Ja nebūtu milzīgo subsīdiju, tad tā sauktā modernā lauksaimniecība nemaz nebūtu ieviesta, jo neizturētu konkurencē ar dabīgo, kurai izmaksas ir daudz mazākas. Permokultūrai tikai iesākums ir darbietilpīgs. Vēlāk, tā darbojas pati. Par pesticīdiem pilnīgas muļķības. Raundapa sadalīšanās laiks ir vismaz 150 dienas. Ja siltumnīcā mulčam izmanto salmus, kur labība apstrādāta ar pesticīdiem, var aiziet bojā visa raža gan tomātiem, gan paprikai. Pesticīdu paliekas pakāpeniski uzkrājas cilvēku organismā un vēzis klāt. 2021-05-06 00:30

JurisK      Redzi, AivarN, augi ir tādas dīvainas radības, kas ēd nedzīvus minerālus, lai dzīvotu un pārvērstu tos organiskās vielās. Toties dzīvnieki (cilvēki) nevar ēst ´´akmeņus´´, tiem vajaga vai nu augus ,vai citus dzīvniekus, organiskas vielas. 2021-05-06 21:49

AivarsN      Taču ja augi nespēj pārstrādāt tik lielu daudzumu minerālmēslu, bet pesticīdi tajos saglabājas, tad cilvēks to indi tomēr apēd, var viņš to pārstrādāt, vai nevar. Dabā augi sadalās un kļūst par barību citiem augiem. Tā ir ideāli sabalansēta un pilnvērtīga barība, kuru nekādi nevar aizstāt tikai ar minerālmēsliem. Tieši tāpēc mākslīgi barotie augi vairāk slimo, ir negaršīgi un arī ne tik veselīgi, kā dabīgi auguši. Esmu pats salīdzinājis ne tikai tomātus, bet arī gurķus, kartupeļus un citus dārzeņus. Atšķirība ir milzīga. 2021-05-06 23:41

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu