Cik ilgi jācep gailenes?

Cik ilgi jācep gailenes uz mierīgas uguns tā, lai būtu droši ēst. Vieni saka, ka nav ilgi jācep, citi saka, ka gailenes ir ļoti indīgas sēnes (tāpēc tajās nav tārpu) un tāpēc tās vispirms ir jāvāra un tad jācep. Tātad - cik ilgi jācep, lai nebūtu kaitīgas?

Un ko vēl var ieteikt, lai sanāktu kraukšķīgas un ar sīpoliem - tādas man vislabāk patīk.

p.s. sorry par tādu jautājumu, taču man nav nevienas, kas uztaisītu kaut ko garšīgu un sēnes kārojas :((

cherry33    6 nav javara vnk apcep un viss

Korneelija1958    2 Pietiek ar cepšanu.

lasminaxxl    10 Es cepu kopā ar žāvētu gaļu, viss sagriezts gabaliņos. Sākumā izdalās ūdens, viss vārās it kā savā sulā. Tad ūdens pamazām iztvaiko, un gailenes smuki sacepas maigi brūnas kopā ar gaļas gabaliņiem. Sīpolus nelieku, tikai sāli, piparus . Var pārliet ar saldo krejumu, būs arī kā mērcīte.Tas ja nav jābaidās no lieka treknuma ..
Haotiski uzrakstiju, sapratīsi.

Perkone  1 13 Gailenes satur vielu hitinmannozi, ko nepanes kukaiņi, tārpi tāpēc to tajās nav....tā aiziet bojā 60 grādos.... Lietojot svaigas vai kaltētas, tās nogalina arī cērmes u.c parazītus. Parasti gailenes sautē 5 min.

EGLEPRIEDE    10 Elementāri! Apcep sviestā sasmalcinātus sīpolus,kad tie kļuvuši zeltainbrūni,pievieno gailenes un karsē tik ilgi,kamēr mitrums no gailenēm iztvaikojis un tad pievieno saldo krējumu,sāli,piparus. Ļauj uzvārīties,vēl pāris minūtes ievilkties un garda maltīte gatava!

sasina    6 Es arī parasti sagriežu-notvaicēju lieko ūdeni-kad sāk cepties uz sausas pannas,pievieno savu izvēlēto taukvielu vai sagrieztu žāvētu gaļiņu.Sīpols-gaumes lieta,vienreiz var likt,otreiz nē. Garšas atšķirsies.Un cepina,līdz tīkamai brūnuma pakāpei.
Lai izdodas!!!

psychobitch  1 8 kamēr gailenes uz pannas sūt savā sulā, neaizmirsti pannai uzlikt vāciņu, tas arī ir no svara, cik ilgs ir šis process.. noteikti gailenēm pievieno saldo krējumu un sagrieztas dilles, un kopā ar jaunajiem kartupeļiem aizmirsīsi, ka esi viens...

palmas31  3 2 Nu ļoti vienkārši-nomazgā,apcep eļļā vai taukos kamēr iztvaiko ūdens,pievieno žāvētu gaļu,sīpolus,ja vēlas pārlej ar saldo krējumu un labu apetīti!

viktorija555    2 Gailenes medz but ari tarpainas,bet maz,vispirms nomazga,sagriez ber uz pannas,lai sut sava sul,uzliec vaku ,kamer sula iztvaiko,pec tam pieliec sipolu,velak saldo krejumu,beigas dilles,Ver prieks ziemas ari sasaldet un pec ram gatavot tapat

fargo  1 3 klausies. uzmanīgi. soli pa solim. tas ir svarīgi. un es nejokoju.
1. nomazgā viņas. noskalo smiltis vai štruntus kadi ir salipuši.
2. iemet pannā.
3. eļļa. daudz ne. applaucē eļļā.
4. tad, uzliec vāku un lēna uguns. ļauj sabrūnēt. un tev būs garšīgākās sēnes uz šīs planētas.

Gripa  4 8 Kur tāda tumsonība no to puses,kas saka,ka jāvāra un tad jacep. Varētu domāt ,ka šamējie mušmires gatavo pusdienām .

mazais27valdis  1 4 Gailenes nekad nav bijušas indīgas ,vienkārši cep pēc savas izdomas ar ko vēlies ,kraukšķīgas būs brūnīgās

anis  3 1 Pats cepamās sēnes nemazgāju-ūdens tik bojā garšu,jo sēnes sasūt! Visas piedevas cepjamas vispirms,sēnes tik apcepjamas...

inito4ka  1 2 ,,,nivajaga vārīt!!!! :) viņas izvārās uz pannas savā sulā. Tad kad paliek uz pannas sausas,tad tikai es leju eļļu vai sviestu,kas nu kuram skaitās gards.un tikai tad klāt sīpolus. Ja liek sīpolu uzreiz tas ir vārīts,nevis kraukšķīgi brūns :) Kūpināta krūtiņa arī ir labi klāt. Tad pat nevajag ne eļļu ne sviestu/
Man kopsummā tās proces aizņem kādas 20-25 min.

Spicis  2 2 Ja reiz tici ieteikumiem...
Gailenes ir ļoti sātīgas: tās nemazgā, tās novāra apmēram 30 min. Tad pie 150g šņabja (jāizdzer vienā malkā) iemet mutē 3 vidējas vārītas gailenes. Normālam vecim pietiek ar duci vārīto gaileņu un nesanāk nemaz dārgi.
Visi tie cepumi uz pannas (sīpoļi, speķs, eļļa) ir kaitīgi kuņģim un gremošanai.

pingvins99  3 4 Cep kā sanāk, var kopā ar bekām u.t.t. Indīgas? Muļķības! Latvijas laikā sauca par žīdu sēnēm. Aizej uz ķemertiņu, paliec duršlāgu, noskalo ar ūdeni-cep atkal. Gailenes kuņģis nesagremo. Kāpēc maksāt par neko? Mežā atrodu, ņemu. Smarža laba.

lilly77  1 3 Noskalo un pārlasi sēnes. Pannā ielej eļļu, uzkarsē, tad met iekšā sagrieztas gailenes, ja maziņas, tad negriez, pievieno kubiciņos sagrieztus sīpolus un cep, laiku pa laikam apmaisot, līdz iztvaiko ūdens, kurš izdalās, cepot sēnes. Kad jau sāk cepties, pievieno garšvielas - sāli, var citronpiparu, apmaisi un gatavs :))

sau_le  1 2 Kā jau te rakstīja- notīra, sagriež, liek uz pannas un sautē kamęr iztvaiko ūdens. Tad gatavošana pēc ieskatiem. Es jau lieku maisiņos un saldēju, ziemā fantastiskaltīte. Ejam bekot!

Shelly    5 Uzmet uz ļoti karstas pannas. 2-3 min vajadzētu dēļ augstā karstuma visam ūdenim būt ārā no sēnes. Ātri nokāš. Pannu tur uz plīts karstu. Met gailenes atpakaļ. Ja sāk sulot, kāš vēlreiz pēc 2 min pabūšanas uz pannas.Tad pannu sakarsē atkal, eļļa un gailenes. Cep tik daudz cik pašam liekas vajag. Viņas tak var ēst uz ugunskurs apsildītas. Ko jūs tur bezgalīgi sutinat, tad jau pastalas vien ēdīsiet. 2016-09-14

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu