Gaļa uz grilla.

Šašliks, galja marinade, bez marinades, ar piedevam, garshvielam un bez- iisak sakot, jusu iecieniita recepte(-s).
Vakardienas temu nez kapec izdzesa.

Luusila    2 Uz nakti var gaļu iemarinēt rabarberu sulā ar nelielu medus piedevu, iznāk interesanta garša.

Spicis      I-nets pilns ar receptēm.

Lucy      man nepatīk dajebkuru gaļu,ka ilgi marinē,2-4 st un gatavs lietošanai,garšvielas lieku daudz un dažādas.
ilgi marinēta gaļa manā skatijumā sabojāta un smird!!

Spicis      Tessa , kāpēc tā raksti? Pēc sevis spried? Velti. Mana ēstgatavošanas pieredze ļauj apjaust sagatavotā garšu jau izlasot sastāvdaļas un gatavošanas nosacījumus. Receptes nepieciešamas ierosmei un dažādībai.

MaryClaire      piekrītu Spicim - jau izlasot recepti, zini,kā garšos. un jo vairāk tiek garšoti dažādi edieni, pārkāpjot zināmajam - es to neēdu, tas man negaršos, jo precīzāk var saprast kā garšos.

bet būtībā eksperimentus vislabāk atļauties kādā sabiedriskā ēstuvē, un ja kas iepatīkas, to piesavināties, ļoti labi darbojas

aroganis      Galvenais, lai nekrīt nost no grilla:)

elsa      Īsts gruzīns šašlika cepšanai izmanto tikai sāli un piparus. Galvenais izvēlēties pareizo gaļu.

Man ir sava, pašas izstrādāta, receptūra bebra gaļai, lai tā izdotos garšīga, sulīga.
Cūkas gaļas marinādei patīk sinepju sēklas. Gan melnās, gan parastās.
Vistai ķiploki.
Lieso gaļu parasti pirma marinēšanas izmasēju olīveļļā, lai sulīgāka.
Bet pārsvarā vienmēr notiek tīra improvizācija. Pēdējā bija cūkas karbonāde kolā un garšvielās. Kā parasti - izcili.:)

inito4ka      ...pēdējā laikā visas sastāvdaļas blenderēju,,,, nu man tad liekas,ka atrāk iemarinējas :))
pēdējais šedevrs bija aizvakar>>> sīploli+ķiploki+kinza+citrona sula+granātābols /ar sēkliņām,tikai bez mizas :) / un ingvera sakne! Pipari asie sarkanie un fsjo. Sāli nelietoju.
p.s. patika visiem:)

van      Parasti pērku no zemnieka pa tiešo gaļu, to tad sagriežu un marinēju ar sīpoliem, soju, sinepēm, vīnetiķi, tabasko, pipariem vai otrs variants - kefīra marināde, tad vēl ir majonēze, sojas mērce, sinepes un citas garšvielas.

JurisK      Reiz bija tā laime nobaudīt profesionala pavāra nu ļoti garšīgi pagatavotu gaļu - ne īsti grills, bet kaut kas uz to pusi. Gaļa bija cūku fileja, marinēta ļoti minimali, varbūt tikai sāls un pipari. No sākuma uz pannas, pie tam katru šķēli viņš tā kā izgrieza ar iekšu uz āru - šķērsām nogrieztu apm. 2cm biezu filejas gabalu izlocija tā, ka ārējā, gludā daļa ielocījās iekšpusē. Uz pannas cepa gandrīz gatavu, pēc tam pabeidza uz grilla. Padaudz bija tās gaļas, bet nozuda momentā, tik mutes un zodi visiem spīdēja!:) Otreiz laime gardas gaļas veidā - vesela cepta cūka mucā uz oglēm, apm. 7 stundu garumā, mīkstumam sašpricēta ar medu. Bet to, kā tadu gatavo, nemācēšu izstāstīt - gatavoja Dānijas čempions cūkas cepšanā.

fiffaaC      Re ku atradu netaa: 2 kg Jebkāda gaļa - cūkas, vistas, tītara. Šai marinādei der visi gaļas veidi. 1 l skābu kāpostu sulas - pudelēs var iegādāties veikalos Elvi, Rimi, noteikti arī citos. Sāls, cukurs, pipari pēc garšas Sauja ķimeņu ķiploki 1 gb citrons
Gaļu sagriež sev vēlamā lielumā, visu sajauc kopā! Jānostāv 12 stundas. Nevajag nākamajā dienā baidīties no smakas, garša ir neatvairāma un gaļa sulīga un mīksta. (c)

Tikai tas citrons, manupraat, lieks.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu