ko ieteiksit jaunizceptam vegetārietārietim?

Par galas neēshanu esmu domājis gana sen, bet nu apstākli sagriezās tā, kajau 2 mēneshus galai saku - nē.
Vis ir jauki, bet virtuvē esmu gana liels lempis.
Nemāciet man dzīvot, bet iesakiet elementāri pagatavojamu ēdienu receptes.

Ja man sanāks, tad apsolu uzaicināt ciemos ! ;)

babyjag      cik veģetārietis? tā, ka neēd arī pienu un olas? vai tikai gaļu? un zivis, garneles?

selnija_      Ja neēd gaļu, zivis, olas un jūras veltes, tad pastiprinati vajag pākšaugus, soju, riekstus. Vajag olbaltumvielas organisma spēkam un muskuļu masai, to tev jebkurš uztura specialists pateiks. Pērc sojas pienu un gatavo no tā dajebko: kokteiļus ar augļiem, putras, pankūkas u,t,t,.
Ar pākšaugiem nebūs tik vienkārsi, tie jāizmērcē pirms gatavošanas. Tad var elementāri uzvarīt un ēst pat neko tālāk neveidojot, ja ir slinkums. Garšvielas pēc gaumes var pievienot.

lice      Spageti, tomati, tuncis. Sagriez tomatus, sacep kopa ar tunci un pievieno jau uzvaritiem spageti

neratni_stasti      Iesākumā ieteiktu beigt māžoties. Vīrietis veģetārietis - tas nav nopietni. Bet nu labi. Redz, problēma tāda, ka Tu iekš UK, nezinu, vai var dabūt to, ko var dabūt pie mums. 1) noteikti Tev par labu nāks kviešu zelmenis [wheat grass] kokteilim - sakuļ blenderī ar kaut kādiem augļiem, izberž masu caur sietiņu, un dzer iekšā, jo tur ir daudz vitamīnu un minerālvielu; 2) ja man slinkums gatavot, ēdu avokado, mazie ķiršu tomātiņi, mazliet garneļu + augu eļļa (riekstu, ķimeņu, olīveļļa); 3) vārītas bietes + 1 bundža Atlantijas sardīnes eļļā + sīpols + krējums = dikti gardi salāti. Nekas no šī nav sarežģīti. :)

Nausikaja      Es neesmu konsekventa veģetāriete. Ja ļoti gribas ko " gaļīgu" - ieēdu, tāpat viesos, lai neradītu neveiklību saimniekiem. Bet, labi zinu - labāk jūtos un arī izskatos, ja gaļu neēdu. Zivis gan nesmādēju.
Recepšu ir bezgala.Sadraudzējies ar kabačiem/cukīni, baklažāniem, kartupeļus noteikti labi pazīsti, bet der sadraudzēties ar saldajiem. Sēnes, pupiņas, brokoļi, bulgurs.... Itāļu virtuve ļoti piemērota veģetārietim: īelej olīveļļu pannā,sakarsē, iemet sasmalcinātus ķiplokus un piparus, cepini līdz caurspīdīgi, bet ne brūni. Pievieno sagrieztu papriku, sēnes. Kad pacepušies - tomātus. Novāri pastu - fussili vai rigato ( līdz al dente!0. Nokās, bet apm. tasi pielej dārzeņiem pannā. +2 ēdamkarotes tomātu pastas, jūras sāls, tējkarote cukura, raudene, svaigi malti melnie pipari. Arī baziliks neskādēs. Tad piejauc klāt pastu, samaisi un drusku pasautē uz lēnas uguns. Var piejaukt tasi sarkanvīna un pašās beigās - pāris ēdamkarotes krējuma. Superīgs paēdiens - ja nelietosi krējumu- tauku parktiski nav, toties sāta sajūta kolosāla. lai labi garšo!
P.S. Visas ēšanas lietas ir ļoti individuālas. Pazīstu veģetārieti, kas neēd gaļu 10 gadus. Veselība - lieliska, nav problēmu ne ar kauliem, ne zobiem , ne endokrīno sistēmu. āda kā alabastrs. Bet.. ne visiem tas der.

neratni_stasti      Vēl atcerējos, ka austersēnes ir labas, ja neēd gaļu, jo darbojas kā "aizvietotājs". Cep kā baravikas - sagriež, sacep, es lieku klāt kariju un krējumu vai saldo krējumu. Starp citu šodien pusdienās bija - vārītas pupas, austersēņu mērce un skābēti kāposti.

Pē.Es. Es neesmu veģetāriete. :)

Forsha_Rupucene      opa, apsveicu ar pievienošanos dīvaino pulciņam :) es tāda pati :) sākās kā joks, turpunās nu jau pusotru gadu :) man mājās ir grāmata "veģetārieša bībele", nesen bračiņa sieva atgādāja :) varētu Tev aizdot... pati vēl neesmu sākusi skatīties, bet jābūt labai :D
a Tu zivi arī neēd? :)
ēd riekstus, spinātus, bietes, godži ogas, sēnes, pākšaugus un vēl un vēl....
man garšo "parastā" šampinjonu mērce, nez, var ēst kopā ar kartupeļiem, rīsiem vai da jebko citu... vienk. sacep šampinjonus, tad pielek saldo krējumu, kad šamais silts, pieliek klāt kausēto sieru "Dzintars" (man vislabāk patīk klasisikais bez nekādām zuper garšām :D).
Vēl es ēdu daudz šoko un biezpiena sieriņus (Kāruma vai Rimčika).
Ja uztaisi veģetāros suši, tad noteikti sauc mani ciemā :D

Bazhix      ķirbju, kabaču, kartupeļu u.c. dārzeņu pankūkas. Gandrīz katru dienu var cept no citiem dārzeņiem :) Ar gaļas mērcīti, protams, ir daudz ēdamāk, taču... Var kaut kā izlīdzēties arī ar brūkleņu ievārījumu :)

Zanguce      Asdā uncitos lielveikalos ir saldēto produktu nodalījums speciāli veģetāriešiem- veģetārie burgeri , maltā ´´gaļa´´ ´´vistas gaļa ´´, utt. , ir arī sausie sojas ´´gaļas ´´ aizvietotāji . Cik tie veselīgi , nezinu . Kotletes var cept no pupiņām , zirņiem , salātus var taisīt dažādus ar rīsiem , dārzeņiem , pupiņām

Pauls      Lūk, viena recepte ļoti sātīgai maltītei. Nomizo burkānus, kāli, selerijas sakni un brokoli. Sarīvē vai sagriez sīkos gabalos. Cep uz pannas. Protams, ieteicams lietot vīnogu kauliņu eļļu un pareizās garšvielas (kurkumu u.c.). Kad ir apcepies (minūtes 20 max.), pievieno biezpienu (ja lieto piena produktus, cepšanai ļoti labs ir Eco Baltais biezpiens)) un pašās beigās Cervete sieru (kazas siers plāksnītēs, kas dod sātīgu garšu). Papildus tam var izvārīt grūbas (ieteicams izmērcēt pirms tam) un uzvārīt. Pēc tam uzvarīto putru iejaukt iekšā un iecept. Alternatīva var būt t.s. Sabdži. Cep tos dārzeņus, tikai pievieno saldo krējumu. Gatavs ir tad, kad saldais krējums ir "iecepies iekšā".

Deisa      Viena elementāra, ātri pagatavojama recepte - čili pupiņas bez maltās gaļas - nopērc bundžiņu (ja barosies viens) konservēto pupiņu, nedaudz konservētās kukurūzas, piegriez klāt tomātu, papriku, sīpolu, pierīvē burkānu un to visu dziļā pannā apcep un pasautē min. 10 -15. Ak jā, ja vēlies maigāku, var iztikt ar nedaudz pipariem un sāli, man gan pašai labāk patīk piegāzt tā pavairāk čili mērces, lai ir riktīgs čili. :)

Hmm, laikam būs šodien arī kas tāds jāsabrūvē, sagribējās. :)

Tessa      nu tad butu jasak no ta,kada seciiba ir jaapcep darzenji,lai tie butu baudami. sakam ar siipoliem ripas,tad riiveti burkani. kad viss paliek caurspidiigi zeltiits,piemetam papriku un sagrieztos tomatus. apberam visu ar garshvielam.kad viss ir kartiigi apcepies,liekam klat konserveto kukuruzu bez shkjidruma un tikai tad gazham virsu pupinjas+chilli merci. tad bus garshiigi,nevis k-kads variits sabljudzis.
un klat steiku :DD

mieru_tikai_mieru      veģetārisma uzplūdi uz ziemas beigām ir visai normāla parādība. Vajag taču organismam ļaut attīrīties :) Pašai arī šobrīd veģetārais periods, un esmu piefiksējusi - veģetāras un sātīgas maltītes pagatavošana ir krietni piņķerīga lieta.
Vismīļākais ir pupiņu sautējums (kkas līdzīgs Deisas 10:20 komentārā). Kad pāriet veģetārais periods, lieku klāt vistas filejas gabaliņus.
Tad seko - apvārīts, apcepts puķkāposts pārkaisīts ar sarīvētu sieru + zaļie salāti.
Ar dažādām piedevām (rīsi, olu nūdeles u.c.) patīk mērcīte, ko gatavoju no dažādiem olīveļļā apcetiem dārzeņiem (cepu atsevišķi, burkānus, baklažānus, sīpolus, papriku, ja ir - tomātus) un apceptiem šampinjoniem, 1/2 tējkarote sojas mērces + saldā čilli mērce.
Brīvdienās, kad laika vairāk, var uzvārīt veģetāro boršču. Ņemšanās tikpat ilga kā ar parasto :) Ja slinkums lielāks - derēs vinegrets - salāti no vārītām bietēm, kartupeļiem, burkāniem, sīpoliem, konservētiem zirnīšiem + tuč tuč eļļas.

poeTessa      vel jaed biezputras,visadas-grikju saljas ar merci no siipoliem un burkaniem,piemeram, saldas-auzu ar roziinem,zhavetiem augljiem; riisu,manna. bukstinjputru ar kefiiru, pankuki no grikju miltiem un kukuruzu miltiem,biezpiena placeniishi, rauga pankukas.cepti kabaciishi ar tomatu un kjiploku cepuriitem(vel var sieru virsu),brokollji,pukjkaposti.

MaryClaire      vot, dīvaini, man arī pāris dienas vairs gaļa negaršo - bija vakar un aizvakar jāēd, bet - negaršo. tas nozīmē, ka ziemai beigas! tā ir pozitīvā ziņa.

ar ko aizvietot - pauls jau minēja. bez gaļas ēst patiešām ir ļoti lētāk - es teiktu, ka tur pat vairāki maksimāli ieguvumi - gan iekšējie orgāni atpūšas [tiesa, no ceptiem sīpoliem arī būtu jāatsakās, bet man arī to grūti izdarīt - garšo], gan naudasmaks reāli atpūšas no iztukšošanās, gan arī pagatavošanas process ir īsāks [nekādā gadījumā neiesaku tās Paula 20 minūtes - ļoti par daudz - dārzeņiem tomēr vajag mazliet būt tajā "al dente" stadijā - gan garšīgāk, gan veselīgāk, gan laiks ietaupās.

man pašai nav, bet zinu [pati pārbaudīju] - ļoti vēlama dārzeņiem ir vokpanna - superātri notiek, nepārcepas, neizjūk dārzāji.
pagājušajā gadā pamēģināju kā garšo sautēti cepināts ķīnas kāposts kopā ar vārītiem makaroniem - mazliet apcep sagrieztu ķīnas kāpostu, tad mazliet pielej ūdeni pasutināt, bet nepārsutināt [tikko mīksts - jāņem nost] un gatavam piemaisa klāt iepriekš novārītus makaronus. jāņem vērā, ka kāpostam ir jābūt gandrīz vienādā daudzumā ar vārītiem makaroniem.

vēl arvien ķirbī ir daudz labu vielu - sagriež kubiņos, sasutina mīkstus [atkal nepārcenšoties], mazliet padzesē, sablendē - būs biezeņzupa - sātam saldo krējumu pielej un uzvāra. var arī ceptos sīpolus, ja gribas piesiet dūšu. var uz pannas apcept kokospārslas [vairāk par 1 ēdamkaroti nevajag, cepot tās paliek ļoti pikantas] un tās piemaisīt reizē ar saldo krējumu.

LaskovijMerzavec      Apskaties taizemes, kjinieshu virtuvi.

Lielaaka dalja eedienu ir pagatavojami 15 minushu laikaa.

ggarais      Varu ieteikt neiet pretī dabas likumiem,cilvēks nav dzimis zālēdājs. 2018-02-02

ggarais      Vispirms parādījās veģetārieši,pēc tam vegāni,kas būs nākošie...varbūt ledus sūkātāji... 2018-02-02

runcis      Ieteiktu uzcept gaļu 2019-10-24 14:37

gaisma1234      Ja garšo avokādo, gatavs avokado, lielisks auglis. 2019-11-10 10:01

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu