Kā pagatavot ,,bada" pankūkas?

Ļoti sen esmu cepusi tautā tā sauktās ,,bada" pankūkas. Garšīgas. Recepti esmu pazaudējusi. Vai kāda nepateiktu recepti.

non_grata      veikalā ir iegādajami dobeles dzirnavnieka pankūkpulveri kuriem pie bada tikai piens jāuzlej!

psychobitch      es tādas neesmu ēdusi, bet arī plānajām pankūkām neko daudz nevajag.. saklopē ar dakšiņu 2 olas kopā ar 3 ed.k. cukura, vanillin cukura, sāls... pievieno 3 ed.k. miltus un meistarīgi tos iemaisa saklopētajās olās, lai nerastos miltu kunkuļi un masa būtu vienmērīga (būs pabieza), tad, kad tas ir viss veiksmīgi sanācis, tad pielej ūdeni līdz pareizai mīklas šķidruma pakāpei, jo šķidrāka būs mīkla, jo plānākas būs pašas pankūkas. Cepšanā arī ir dažas būtiskas nianses, kuras neievērojot var visu sabojāt. Pannai ir jābūt jau uzkarsētai, nevajag pārcensties ar eļļas daudzumu, jo mazāk , jo labāk... masu lej ar kausiņu uz sakarsētās pannas un ar meistarīgu rokas kustību izgroza pannu, lai masa pa to vienmērīgi izlīdzinātos.. lai apgrieztu pankūku otrādi, ir jāmāk izdarīt to metot gaisā.. nopietnajiem iesaku tomēr palikt pie ierastās metodes, apgriežot to ar koka lāpstiņu.. jo plānāka būs pankūka, jo interesantāks mežģīņu raksts rotās to apgriežot otrādi, vispār process interesants, labu apetīti!

apaliite      Man jau liekas,ka galvenais bada pankūkām ir tā panna. Uz uguns gatavotam ēdienam citādāka garša, uz gāzes plīts atkal citādāka, uz elektriskās plīts vēl savādāka....

hefny    2 mjaaa..ūdens, milti, panna un milzu acis apetītei...nuduen bija gardi! i vēl tagad sagribas....

vilks28      Nezinu ,bet man ir pieredze ,ka bez olām un piena tur neko prātīgu izcept nevar. Lavaš tas ir cits stāsts.

iris      Savädi gan, ka tik daudzi cilvēki vairs nezina, ka bada pankūkas cep uz speciālās bada pannas un jauc šīs īstās bada pankūkas ar sirsniņām, ar kaut kādām vafeļpankūkām.

adata    2 Palasīju komentārus un pasmaidīju. Kāds te lavašu piedāvā, vēl kāds plānās pankūkas, kam ar badapankūkām vispār nav nekāda sakara. Tikpat labi varēja uzrakstīt pīrāgu mīklas recepti. Andris vienīgais rakstīja par to, kas tika jautāts. Manai vecmammai būtu 90, un viņai vēl no Ulmaņlaikiem bija saglabājusies tieši tāda badapanna, un pankūkas viņa cepa tikpat kārdinošas un gardas, un tās nebija nekādas vafeles...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu