Žāvēto ābolu krēms

Man te kaste ar žāvētiem āboliem kuro gadu jau stāv....Ja neviens tāpat neēd, varbūt uzgatavot kādu krēmu??? Atradu recepti
http://www.receptes.lv/receptes/zaveto-abolisu-krems/
Bet jautājums....Vai tam krēmam nevajadzētu mazliet pievienot želatīnu???...nu tā cut cut...ja neēd uzreiz pēc pagatavošanas... ;)

wildweed    1 Pilnīgi un noteikti vajag želantīnu. Nezinu tādu krēmu, kuru var pagatavot bez.
Vispār jau izklausās diezgan dīvains salikums - žāvēti āboli un vaniļas mērce, bet, ar vaniļas mērci visu var iekšā dabūt.
Lai veicas.

wildweed  1   P.s.
ja lieto "Dansukker" želejas cukuru "Multi", tad gan želantīnu nevajag.

Stylo    1 Brūkleņu ķiseli var kā piedevu.Želantīnu noteikti vajag,tikai pa daudz nepieliec.

lasminaxxl  1   krēmu vispār netaisa bez želantīna .. Dancukerus nelietoju , nezinu kās ar to , vai sastāvā ir želantīns ...
ar ķīsēli garšīgāks , vaniļas mērce var nošķebināt ...

fargo      vēl vari sagriezt daivās un izžāvēt un tā var saglabāt ilgi, ja pareizā temperatūrā - vienreizēja "piekoda" kino skatoties un tā. noteikti labāk par sāļajiem čipšiem/riekstiem.
pirms našķošanās tos žāvētos ābolu gabaliņus var pabērt ar kādu aromātisku garšvielu un galīgi un pilnīgi var iztikt bez cukura. bet nu... gaumes jautājums, protams.

Leonilla    1 Man kopš bērnības garšo tāds ķīselis, kurš sastāv no žāvētiem āboliem, plūmēm, aprikozēm, rozīnēm, kanēļa u.tml. Tāds labi biezs. Citi ēd ar putukrējumu, bet es ēdu "pliku", jo man putukrējums negaršo.

lasminaxxl      Leonilla - man arī tāds ļooooti garšo , bieži vāru .. un arī ar rupjmaizi ... dievīgs !

bet krēmam jau gan izvēlētos brūkleņu vai dzērveņu - tas ar āboliem sader vislabāk --- pēc manas gaumes ..

Leonilla      Te bija jautājums par to, ko darīt ar žāvētajiem āboliem, ko neviens neēd. Nu man šķiet, ka nevajag žāvētos ābolus sabojāt ar krēmu :) Bet tas gaumes jautājums :)
Es pat ļoti piektīru fargo idejai, ka tie jāēd pie tv vai arī var turēt darbā uz galda kā uzkodu.
Ek, žēl, ka man nav kaste ar žāvētiem āboliem :)

Eliza29      kas Tev tie par āboliem, ko neviens neēd?
Mums nepietiek ķīselim, jo visi āboli apēsti.
Varbūt Tev par maz bērnu?

moxito      Iz bērnības!!
Mans mammuks žāvētos ābolus nedaudz apvārija,izmala caur gaļasmašīnu, lika klāt cukuru,krējumu( domāju,ka skābo), vot par olu neatceros - vai vajag.... varbūt var piešaut kanēlīti, vaniļas cukuru..:) Un tad to ķopķēzi uz rauga mīklās!! TĀDA PLĀTSMAIZĪTE!!!!
Aš siekalas saskrēja....:)

Tessa      kompotus var variit,kjiiseljus-klat roziines piesviest.tad biezo kjiiseli var est kopa ar saputotu saldo krejumu,grauzt tapat,cept abolu piiragus,visu ko!!vitamiini dziivi.
mda.saiminiece))

aizermans      ....Leonillas biezais ķīselis....tā ir laba recepte,un ēdot pārlej ar aukstu pienu-labais...(būs pašam jāuztaisa)

Tessa      jezinj,nu ja negarsho,atdavini tak kadai daudzbernu gjimenei,kam garshos.vot problema.ne,mociisies, čto ne zjim,to nadkusaju!!

vineta30      Nebiju pamanījusi šito jautājumu...šodien atradu. bet dalos ar savu pieredzi...
Mums bija tradīcija,kad bērni bija mazi Ziemassvētkos saldēdiens no žāvētiem āboliem.
Ņemam žāvētus ābolus apvāra-notecina caurdurī,samaļ gaļas mašīnā /tagad varbūt var arī sablenderēt/.Saputo saldo krējumu.Samaisa putukrējumu ar žāvētiem āboliem.Ja gribi skābāku-liec vairāk ābolu,ja saldāku-putkrējumu.Un mēs arī ēdām ar vaniļas mērci.Nevajag jau visu pārsaldināt-pagaršo gatavojot...Parasti ēdām visas Ziemassvētku brīvdienas /reiz vienai porcijai pielikām klāt želantīnu -nepatika,jo vairs nebija tik gaisīgs/
Tad jau vienkāršāk tos samaltos žāvātos ābolus turēt atsevišķā traukā ledusskapī-un cik sagribās-uzputot saldo krējumu!!!
Lai izdodās un labi garšo!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu