Paipalu olas

Sakiet, lūdzu, cik ilgi jāvāra paipalu oliņas? Kādā ūdenī - aukstā vai siltā - jāliek?
Jautā Lisbete 2011-04-20 08:58

mymra (2011-04-20 09:04)  Es lieku aukstaa un vaaru 2 min.

artursA (2013-11-18 21:20)  no zinātniskā viedokļa ķīmiskais sastāvs ir vienāds kā strausa tā paipalu.....no izmēra arī laiks vārīšanās....
ola paliek ola....var pirk jauno vistu olas ..tik pat lielas kā paipalu...ari´garša neatšķiras....

Spicis (2013-11-26 09:51)  to artursA:
Paipalu olām ir augsta uzturvērtība, tās ir bagātas ar vitamīniem un minerālvielām. Ja salīdzina vistu olas un paipalu olas, tad vienā paipalu olas gramā ir 2,5 reizes vairāk A vitamīna, 2,8 reizes vairāk B1 un 2,2 reizes vairāk B2 vitamīna kā vienā vistas olas gramā. Piecās paipalu olās, kuru masa ir līdzērtīga vienai vistas olai ir 5 reizes augstāks fosfora un kālija daudzums, 4,5 reizes lielāks dzelzs daudzums. Paipalu olas ir bagātas arī ar aminoskābēm, kam ir svarīga nozīme vielmaiņas procesā. Paipalu olās, salīdzinājumā ar vistu olām, ir vairāk tādu neaizvietojamu aminoskābju kā tirazīns, treonīns, lizīns, glicīns un histidīns. Tirazīns, piemēram,ir nepieciešams ādas un matu pigmentu sintēzei, tātad atbildīgs par veselīgu sejas krāsu. Tieši tāpēc paipalu olas tiek izmantotas arī kosmētikā. Paipalu olās koncentrētā veidā sakopotas daudzas cilvēkam nepieciešamas bioloģiski aktīvas vielas.
avots: paipal.lv Informācija

Piedalīties ar savu pieredzi
Pieredzes apmaiņā var piedalīties tikai oHo.lv reģistrēti lietotāji
Uzdot jautājumu
Mailigen.lv
jautajums.lv ir iepazīšanās portāla oHo.lv sastāvdaļa, uz kuru attiecas šie lietošanas noteikumi.
Izstrāde: ricks, © ALT RD, 2010