Kā pareizi jāvāra lazanjas plāksnes?

Kā pareizi jāvāra lazanjas plāksnes, lai tās nesalīp? Man jau otro reizi, gatavojot lazanju, tās salipa un grūti dabūt vaļā. Paalieties savā kulinārijas prasmē!

Vucis    2 Nuuu, vispār lazanjas plāxnītes nav jāvāra. Mērcei, ko pilda starp plāksnēm ir jābūt pietiekami šķidrai, lai plāksnes to uzsūktu.

Kaut gan restorāna virtuvē redzēju, ka pavāri tās nedaudz novāra. Burtiski 1 - 2 minūtes, ne vairāk, lai paliek lokanas un tad aukstā ūdenī. Pati esmu mēģinājusi abus variantus, nav ne reizes salipis.

Lucy  1   Es arī tās nevaru,pirmo x dz ko tādu dzirdu.
Liku kārtās ar malto gaļu,vasarā pamēģināju ar gailenēm,pa visru sieru un cep cepeškrasnī:))
Sieru pareiz es liku uz beigam:)))

_Antuanete_    1 Jāvāra tik tiešām nav - kā jau Vucis teica, pietiek ar neilgu paturēšanu verdošā ūdenī. Ūdenim var piepilināt eļļu, tad ar garantiju nesalips.

Dzesika38  2 1 Es arī nevāru,bet kamēr gatavojas mērces,iemērcu plāksnes katlā ar aukstu ūdeni,ir lokanas un nesalīp.

Skaidrite_Leeninna  1   Sen neesmu gatavojusi lazanju, bet kad gatavoju, tad plāksnes iepriekš pāris minūtes apvārīju (ūdenim mazliet eļļu jāpielej). Manai lazanjas receptei gan arī netiek izmantota baltā mērce.

Vucis    1 Ja tev tā mērce ir pietiekami šķidra, plāksnes izvārās gatavošanas laikā. Pareizi ir abi varianti, viss atkarīgs no čuja, ņuha un poņas.

Jebkuram pastas izstrādājumam ir viens noteikums - TO NEDRĪKST PĀRVĀRĪT! Drīkst būt nedaudz par cietu, bet nekad par mīkstu. Kā teica kāds itālis: pasta nav zapte, jo ilgāk vāra, jo sliktāks ēdiens!

Saksi  1   Plāksnes jāpatur verdošā ūdenī ap 2-3 min.

belochka    2 Ir tāda lieta, kā paskatīties uz paciņas, kas rakstīts ... ir plāksnes, ka IR jāvāra un ir plāksnes, kas NAV jāvāra.
Bet cik esmu gatavojusi lazanju, nekad plaksnes neesmu vārījusi!

Dzastina  1 1 Es nevāru un pat nemērcēju... Vai nu Bašamel mērci vai tomātu mērcē pildījumu sataisu... un cepeškrāsnī iekšā... makten garda , mīksta un šulīga (kā reklāmā......)

typhoo    1 Vot diivaina buutne.... Visi pamataa apgalvo, ka jaavaara nav, citi pavaara minuuti, citi pameercee, bet luuk teemas autore viennoziimiigi apgalbvo, ka jaavara ir, un uzdod sulbu jautaajumu, kaapeec saliip vaarot....
Turpini vaariit, ja reiz taa uzskati, un ciinies ar salipushaam. Ja reiz citu viedoklis nav pienjemams.
Kad man reiz gatavoja, tad nevaariija un nemeerceeja, pietika ar meercee atrodoshos skjidrumu.
Bija ljoti OK.

karnagi    2 man lazanju garavot mācīja viens angļu pavārs,viņš nevārīja un janebūtu izlasījusi par vārīšanu,pat neiedomātos

liimlenta    1 Itālijā padzīvojot pāris mēnešu arī netiku redzējusi, ka vārītu!! Tādas pašas cietas liek veidnē, nu pārsvarā tais alumīnija kantainajos piknika cepešpannās un visu massu - načinku virsū un pašoļ uz cepekrāsni!!!!!!!!!!

ssessy      Cik ir taisīta lazanja, nekad tās plāksnes nav vārītas. Sastāvdaļas saliek - cepeškrāsnī iekšā un lai pasautējas.

didi1    1 nekad nevāru..mērci pietiekami daudz un viss sanāk super..mm.. lai labi garšo :))

art_deco    1 Es nevāru atsevišķi, jo beshamel mērce un vēl gaļas mērce veido pietiekoši daudz šķidruma taja traukā un sanāk, ka lazanjas plāksnes cepeškrāsnī to mērču sulā tā kā izvārās.

nektariine  1   Es tikai pamērcēju karstā ūdenī un tad - uz pannas. Gan baltā, gan maltās gaļas (vai kāda cita) mērce ir pietiekoši šķidra, lai lazanjas plāksnes izsutinātos mīkstas.

undine  1   Neliec vairākas reizē, slidini grāpī pa vienai, un izņemot arī neliec kaudzē - man arī pirmoreizi salipa.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu