Kāda šašlika recepte tagad populārakā?

Kadu marinadi lietot, lai izcepot gala miksta un suliga ?

amis1971 (2010-06-16 19:34)      Recepšu ir pāri galvai. Galvenais zināt kam gatavot bērniem vai večiem. Kādas katram velmes. Fantāziju un garšvielas tikai vajag. Gaļai arī jābūt kvalitatīvai.

lirica (2010-06-16 19:35)      Atkarībā no tā,kāda gaļa grilējama.
Nesen izdevās dievīgs bebra gaļas šašliks..ko vispirms kārtīgi izmasēju eļlā..tad marinādi no sīpoliem,ķiplokiem,pipariem, majonēzes ,sinepju graudiņiem,citrona..divas sutkas marinē..grilē..un tad jau var mēli norīt.
Bet ikdienā ātrākais ir vistas gaļas,un tad ļaujos improvizācijai,lai katru reizi ir savādāk.

glamer (2010-06-16 19:42)      Paņem kakla karbonādi, sagriez kubikos kas līdzinās cigarešu paciņai un tālāk brīva improvizācija ar piedevām un garšvielām. Varu nosaukt kaut dažas ko var izmantot (protams nejau vienā receptē):
- svaigi citroni liela daudzuma
- kefirs
- sarkanie sīpoli
- oregano
- majonēze
- sojas mērce
- sarkanvīns
- puravs
- svaigi āboli

principā var izmantot visu, kam ir saldskāba, skāba garša bet mixēt ar saldo.

Var arī pavisam vienkārši - liels daudzums sarkano sīpolu+svaigi saberzti melnie pipari + ducis svaigu citronu. Liec lai 24 h nostāvas un bliez ugunskuru augšā.

Vari arī uztaisīt lielopa šašliku, tikai gabaliņus sagriez mazākus, apmēram kā divas sērkoka kastītes, tad iemarinē to visu iekš - tumšā sojas mērce, sīpoli, melnie pipari (saberz, bet ne samal) parastā olīveļļa, sāls un var biki oregano. Cep 2-4 min.

Unicus (2010-06-16 19:47)      Etiķis, kefīrs, sīpoli utt.. tas ir tradicionāli, bet es iesaku pamēģināt kaut ko vēl nemēģinātu - Guacamole marinādi, kas nāk no Meksikas. To gatavo no 2 veidu čili šķirnes pipariem un Tobasco un vēl šo to.. Vēlies detaļas? Raksti vēstules.

glamer (2010-06-16 19:52)      Heh man vienkārši asie šašlike neprien :) Kautkā nepatīk pārāk daudz garšvielu, bet patīk gaļas garša. Bet nu čili šašlikam atradīsies protams piekritēji + vairāk alu izdzers :)

oxsara (2010-06-16 20:02)      pliku gaļu uzmet, uzber sāli, pipeļus un uz alkšņa kurina!

kādas tur vēl mērces, tik mantu sabojā!:)

/praktiķe/

cilveex (2010-06-16 20:24)      Ot man arī gribas pašas gaļas garšu, nevis visas tās marinades. To jau arī var, bet es bieži vispār bez marinādes "dūmoju".

melnss (2010-06-16 20:28)      Ātrais šašliks-cūkas kakla karbonāde,tik pat pēc svara sīpoli,padaudz cukura,tas būs garšas pastiprinātājs,sāls,pipari,zaļumi kadi garšo,man citronu piegarša nepatīk tapēc skābumam pielieku tomātus svaigus!Visu sagriežun ritīgi izmīca,kad piekusušas rokas no mīcīšanas tad gatavs,nu ilgākais 30 min!:) Šašlik akbar:) Lab apetito:)

staasts (2010-06-16 20:54)  1   VEĢETĀRĀ :)))))))))

mojito (2010-06-16 21:25)      Man tads ass arii so so,vislabaak man patiik,ja galja ir miiksta,nu ka kuust uz meeles-to es atziistu par labaako shashlika iipashiibu!:)

kautkas (2010-06-16 21:34)      es gan pie visa Glamer piemineetaa veel to visu paarleju ar pudeli sausaa, gaishaa viina .... vot tad gan var meeli apriit :)

dzjeks28 (2010-06-16 21:55)      ir moš kāda pārbaudīta recepte ar alu? Būtu tematiski... :)

melnss (2010-06-16 21:58)      dzjeks28 nu mierīgi bliez aliņu klāt,tas tik ar būs ātrais variants!Domāju tumšo labāk,tomēr garša izteiktāka!Tagad būs zemeņu laiks un domāju ka ar zemenēm ar varētu mēģināt!

elfa15 (2010-06-16 22:50)      Jā, Jāņi klāt!:)
Atcerējos, ka kādreiz taisīju marinādi ar dzērveņu sulu un medu. Toreiz gan veikalā varēja nopirkt mūsu pašu dzērveņu sulu puslitra stikla burkās:) No garšvielām patīk likt klāt visu zaļu - puravus sīpolu vietā, pētersiļus, dilles, baziliku (ja garšo) un visu labi daudz. Bija ļoooti labi. Būs jāpamēģina atkal.
Jā, un nekad nelieku sāli!!!

garaamejoshais (2010-06-16 23:18)      etikjii un siipolos..+veel shis tas.. paarejais nav shasliks

verso (2010-06-16 23:25)      Zinu, ka koka kolā arī taisa, gaļa mīksta sanāk.

lapsu_aacis (2010-06-16 23:35)      galjas miikstums un suliigums atkariigs no galjas, ne marinaades.

saplikjee ar garshvielaam un atstaaj ievilkties uz paaris stundaam.
(garshvielas peec izveeles,kjiploku ieskaitot)

stundu pirms cepshanas, iemet siipolos un paarlej ar kefiiru.
stundu taapeec, ka kefiira klaatbuutnee, izdalaas galjas sula, paarturot ilgaak, galja buus sausaaka.

3 cepshanas veidi, taapat kaa steikam(kaads nu kuram garsho labaak- kaartiigi apcepts, jeels, puscepts), kurus regulee ar liesmas daudzumu cepot.

Satan (2010-06-17 06:31)      Nu iesaku šo.Tikai uzmanīgi ar koriandru!!!Nevajag pārdozēt:

http://www.artstudio.lv/sasliks/

kudala (2010-06-17 10:51)      laba svaiga gaļa, marinādes šķidruma vietā ņemt ananāsu sulu, svarīga ir temperatūra, kurā cep gaļiņu, lai nebūtu par vāju un nebūtu par karstu, tad viss izdosies

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu