Neredzēts rūgušpiens

Saraudzēju lauku pienu, gribēju izvārīt skābputru. Maisu to rūgušpienu, bet šis biezs kā krējums un stiepjas kā gumija. Smaržo kā rūgušpiens. Zvanu mātei, sak, esi ko tādu dzīvē redzējusi? Nē, neesot. Kas, ellē gaisā, tur var būt? Pienu ņemam no pazīstama, ne pirmo gadu. Pārraudzēts, tas ir, puspuvis, arī nav... Govs gumijkoku nograuzusi?

Peaneta      varētu būt vecpiens....gotenam būtu jāiet ciet, bet vēl tomēr paslauc, paslauc...:)) tad arī tāds staipīgs gadās:))

xpress      govs no Chernobiljas? varbuut radiaacija :D

Skaidrite_Leeninna  1   Reiz gadījās šitādu krējumu nopirkt, kas arī staipījās kā gumija, pie tam iepriekš nekad problēmu ar kvalitāti nebija bijis.

papele13      ...vainigi varetu but ari citi iemesli-tesmena iekaisums:(tadu pienu nedrikst lietot uztura!!!

zilani      Arī pirms negaisa, ja piens netika kārtīgi atdzesēts, viņš mēdz tā sarūgt...bīstams veselībai nav, bet nepatīkami lietojams gan..............

lapsu_aacis      gotai analiizes jaataisa.

varetu buut shuunas pienaa. vets zinaas,ko tas noziimee.

JurisK      Tev būs izveidojies siers - mocarella:) Droši vien nejauši temperatūras režīms tam bija labvēlīgs. Skābputra principā ir mocarellas pusfabrikāts.

Miilj_aciite      varbūt gotiņai veselības problēmas? vai arī gatavošanā kāda īpatnība

Bibine      Visas problēmas jāmeklē piena devējā - gotiņā-brūnaliņā. Galvenie faktori, kas ietekmē piena kvalitāti un izraisa šādu pienu ir:
1. Vielmaiņas problēmas,
2. Nesabalansēta ēdināšana
3. Izēdinot specifiskus barības līdzekļus
4. Kaļķa trūkums
5. vecpiens
6. mastīts (tesmens iekaisums)
7.u.c.
p.s. iz vēstures atceros ka kolhoza laikā fermās slaucējas mēdza dažreiz šo to pie piena pielikt klāt, lai tik ātri vasaras laikā neieskāptu.....

VecmeitaARrunci      Pajautā ,ar ko tiek mazgāti piena trauki.Man domāt-ar visparastāko truku mazgājamo līdzekli un slikti izskaloti.

bitite27      Lai sarūgtu garšīgs rūgušpiens, piens jāpasilda līdz kādiem +25 gādiem,tad jāpievieno jau sarūdzis piens-ieraugam.Labākais variants -tīrkultūra.
Minētajā gadījumā piens ir ātri atdzesēts un tajā nav savairojušās rūgšnas baktērijas,bet gan pūšanas lielākā skaitā.

rozamunde      Nopērc govs īpašniecei šķidrā kaļķa pudeli, lai pielej gotīnas dzeramajam ūdenim. Vairākas reizes.
Var arī gočai vēnā kaļķi, bet tādai ekstrai varbūt i naudīnas nesanāks.

rozamunde      Izsaki savu sāpi pārdevējam, gan jau vēl tiksiet abi pie forša pieniņa. Laikam jau saimnieki visu saražoto labumu izpārdod un paši neko mājās nepagatavo - ne biezpieniņu, ne krējumiņu.

dacens12      Tev jau tur ir siers sanācis, nokās šķidrumu,Pieliec ķimenes,sāli,olas un vel sildi maisot.Pēc tam liec zem sloga un nākošā rītā tev būs labs siers... 2012-05-18

atiga9      Mīļā sirds,no rūgušpiena tiek gatavots biezpiens:)) 2012-06-20

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu