Ābolu ievārījums (zapte)

Izvārīju ābolu un bumbieru ievārījumu ar kanēli un cukuru.ļoti garšīgi.Varbūt vēl ir kādas interesantas, garšigas un pārbaudītas idejas kā sagatavot ābolus un bumbierus?

Nimfa (2009-10-05 12:26)      man ir savārīti āboli ar banāniem, āboli ar persikiem..šogad ābolus variēju visos iespējamos veidos..:)

edmunds (2009-10-05 12:59)      manis paarbaudiits un patenteets panjeemiens ir sariiveet aabolus ar visaam mizaam, kaatiem, serdeem un pievienot tikai cukuru 1:2 (cukurs:aboli), aizvaakot, nopasterizeet, un pagrabaa +6 graados. interesantaakais ka, neskatoties uz mazo cukura saturu, staav ideaali, pat liidz 3 gadem. knifs ir taads ka mizaa ir konservanti kuri paliidz shaadam pure labi saglabaaties un neruugt. ideaala piedeva pie putraam un pat pie otrajiem edieniem jo nav salda. skjiet ka meegjinaajaam pat bez pasterizeesanas, svaigus aizvaakot bet neatceros rezultaatu. manupraat bija apmierinoss.

ja prasi ar kaadaam ogaam tad iesaku bruuklenes.

Sakniite (2009-10-05 13:26)      iesaku kompotos likt un arī marinēt

edmunds (2009-10-05 13:58)      serdes un mizas un seeklinjas dod papildus garshu un paliidz saglabaaties ar mazaaku cukura daudzumu tatad veseliigaak. pameegjini!!

Sakniite (2009-10-05 14:09)      nu tad jāmarinē, arī citāda garša un pikantums. es šogad gan vienkārši izspiedu sulu, gan saliku arī t.s. vīriešu zaptēs, sterilizētos salātos un lečo.
serdes tomēr prasās ņemt ārā, jo reizēm tajās dzīvo tārps...

mimi1960 (2009-10-05 14:27)      Klasiska paaudžu zapte ir āboli ar brūklenēm. To ēd pie pankūkām, pie cepešiem, man vislabāk garšo ar karoti no burkas. ;-)

undine (2009-10-05 15:53)    1 Man patīk āboli ar plūpēm, bet āboliem jābūt tādos palielos gabalos, lai neizšķist:)

spaare21 (2009-10-05 16:37)      Jauki,ja pievieno apelsīnu,1gb uz 1 kg augļu.Memizotu apelsīnu sagriež 0,5 cm biezās šķēlītēs kā citronu,tad šķēlītes vēl šķērsām uz dēlīša,lai miziņa ir mazos kubiciņos,liek klāt un vāra visu kopā.Iznāk kā cukādes gabaliņi...mmm:)

spaare21 (2009-10-05 16:38)      Laboju - Nemizotu apelsīnu:)

Tessa (2009-10-05 19:26)      abolus un bumbierus likt jau siirupa-uz 1glazi udens 1kg cukura.
agrak nezinaju tadu recepti.
kompoti vienmer rulle,un,protams,aboli ar bruklenem:)

jana35 (2009-10-07 22:15)    1 Daudz garšīgāk sanāk āboli nevis ar brūklenēm, bet gan ar dzērvenēm, iesaku pamēģināt! :):):)

dujinja (2013-08-07 14:15)      Var taisīt ābolu zapti ar iebiezināto pienu: uz 5 kg notīrītu ābolu, ņem 1-2 glāzes ūdens, 100 gr, cukura un 1 burciņu iebiezinātā piena. Sagrieztus ābolus ar ūdeni vāra, kamēr āboli mīksti, sablenderē, liek atkal uz uguns, pievieno cukuru un iebiezināto pienu, uzvāra un maisot pavāra 3-5 min., ja vēlas, var pielikt kanēli... karstu pilda burciņās un viss.

weniwa (2013-09-01 21:37)      Āboli nemizoti, ja mazi 4 daļās, lielāki 8, sagriež+ cukurs 1 pret 1, atstāj vismaz uz 2 diennaktīm atsulotiies , var arī ilgāk, tad vāra minimums 2 stundas - kamēr sāk mazliet sabiezēt. Garšo fantastiski - kaut kas līdzīgs cukādēm sīrupā. Āboliem jābūt rudens - cietajiem, no vasaras dzidrajiem nesanāks.

Wersa (2014-10-13 21:26)      Ābolus sagriež biezās šķēlēs(skābo ābolu šķirnes), apber ar cukuru, ļauj nostāvēties istabas temperatūrā vismaz 12 h, izveidojas dabīgs sīrups. Tad liek katliņā un nedaudz pavāra, pievieno kanēli, žāvētas aprikozes.

Solda (2014-10-14 22:52)      Ļoti garšīgi ir ar kondensēto pienu. fotoreceptes.lv

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu