Kā panākt lai ābolu ievārījums neoksidējas

Kādu vielu ir jāpievieno ābolu ievārījumam, lai tas neoxsidējas, nepaliek brūns. Esmu redzējusi tādus gaiši zaļganus ābolu ievārījumus.... Paldies!

Bekka (2009-08-12 23:10)      Veikalos nopērkams pektīns, kas ļauj palikt dabīgā krāsā ievārījumam!:)

Pele_chiibaa (2009-08-12 23:22)      jebkāda skābe-citronskābe, citorna sula utt. ļauj āboliem palikt zaļā krāsā.
tikko savārīju ābolus ar greifrūtiem - zapte zaļgandzeltena, smuka.

ij vēl - nevajag pārvārīt, tad nekas to krāsu neglābs, man tā domāt

riks (2009-08-13 04:26)      neoksidēsies un zaļgans būs (ne uzreiz!), ja dagrūdīsi Ka dichromātu. uzreiz, ja CuSO4. bet nederēs ēšanai! Na sulfītu arī dakteri neiesaka, metabisulfītu tāpat. askorbīnskābe dārga.

JurisK (2009-08-13 04:49)      Zapti ilgaakai glabaashanai vienkaarshi javaara no skaabiem aaboliem, nekas nebuus jaapievieno!

Afrodit (2009-08-13 10:13)      danskezuker(vai ka nu vinjtursauca)speciali ievarijumiem.tur pektins ir jau pievienots.turklat to cukuru vajag 4x mazak ka parasto.un labakais tas,ka var istabas temperatura glabat to zapti(aktuali pilsetniekiem)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu