Kā panākt lai ābolu ievārījums neoksidējas

Kādu vielu ir jāpievieno ābolu ievārījumam, lai tas neoxsidējas, nepaliek brūns. Esmu redzējusi tādus gaiši zaļganus ābolu ievārījumus.... Paldies!

Bekka (2009-08-12 23:10)      Veikalos nopērkams pektīns, kas ļauj palikt dabīgā krāsā ievārījumam!:)

Pele_chiibaa (2009-08-12 23:22)      jebkāda skābe-citronskābe, citorna sula utt. ļauj āboliem palikt zaļā krāsā.
tikko savārīju ābolus ar greifrūtiem - zapte zaļgandzeltena, smuka.

ij vēl - nevajag pārvārīt, tad nekas to krāsu neglābs, man tā domāt

riks (2009-08-13 04:26)      neoksidēsies un zaļgans būs (ne uzreiz!), ja dagrūdīsi Ka dichromātu. uzreiz, ja CuSO4. bet nederēs ēšanai! Na sulfītu arī dakteri neiesaka, metabisulfītu tāpat. askorbīnskābe dārga.

JurisK (2009-08-13 04:49)      Zapti ilgaakai glabaashanai vienkaarshi javaara no skaabiem aaboliem, nekas nebuus jaapievieno!

Afrodit (2009-08-13 10:13)      danskezuker(vai ka nu vinjtursauca)speciali ievarijumiem.tur pektins ir jau pievienots.turklat to cukuru vajag 4x mazak ka parasto.un labakais tas,ka var istabas temperatura glabat to zapti(aktuali pilsetniekiem)

Līdzīgi jautājumi
Ābolu ievārījums no antonovkas (4 atbildes)Ābolu ievārījums (zapte) (19 atbildes)Ābolu deserts (10 atbildes)ievārījuma cukurs .... (25 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu