Gailenes ziemai

Būtībā gailenes nekad nelasu,taču vīrs atstiepa diezgan palielu grozu.
Vai kāda no saimniecēm vienkāršotā valodā valodā varētu izstāstīt,kā tās saglabāt ziemai? (bez taukiem)
P.S. Jā,saldētava pilna.:(

[never] (2009-08-01 07:56)      bez taukiem nu nekaadi nesaglabaasi, ja neliksi saldeetavaa :(
Vai nu cuuku tauki vai oliivellja!

Gaujmala (2009-08-01 08:04)      var arī iesālīt.

beauty_girl (2009-08-01 08:16)      Es parasti apsautēju bez taukiem un saldētavā iekšā,bet ja saldētava pilna,vēl vari kaltēt.Esmu kaltējusi baravikas,bet gan pie mammas-viņai ir malkas plīts.Ziemā izmanto zupā vai kaltētas samaļ dzirnaviņās un liek pie mērcēm,man ļoti garšo.Gailenes izkaltēt varētu būt vēl vieglāk.Vēl esmu lasījusi,ka var marinēt,bet marinētas gailenes neesmu ēdusi-tā kā nezinu kā garšo.

[never] (2009-08-01 08:23)      B_g, marineetas garsho ljoti labi!
;))))

aluxx (2009-08-01 08:55)  1   stipra salsūdenī

Afrodit (2009-08-01 17:11)      kalteet.ljooooti garshigas zupas un meerces sanak ziema :)

Yaky (2009-08-01 17:15)      Kā tās labāk kaltēt?? Plānā kārtā un cepeškrāsnī?

LietussargaMekletaja (2009-08-01 19:03)      Olīveļļu gan sēnēm ne...

Afrodit (2009-08-01 21:30)      var ari cepeshkrasni kaltet.man mamma laukos saver diegaa(ieprieksh sagriezhot mazos gabalinjos)un sakar pie karsta murisha(ari vasara kurina,jo gatavo est uz plits ) :)
es Riga lielu uz pannas un cepeshkrasni.es gan nemaku pateikt cik ilgi kalteju,jo parasti to daru"uz aci"

Lucy (2009-08-02 22:44)      Arī garšo marinētas.

trussardi (2017-01-22 21:22)    1 ... Pats lasu un pats glabaju. Salasu mazas gailenites/lielas nee/ ,apvaru,nokasu un litriga burka ieksa. Sauju gailenu ieberu ,karotiti sali...juras, daivinu kiploka sagrieztu un piecus piparus. Ta sauju/ atkal kiploks,pipari un sals/ pie saujas un saturu saspiezu pec iespejas blivi,bez udens..Virspuse tris piecas laurlapas. dienu paturu ar vaku uz leju un tad leduskapi ieksa! Puslitra burcina ...2 cilvekiem..,litriga...3,4 viena piegajiena! Iznemot gailenes noteikti izmieksejiet udeni kadu stundu,noskalojiet un panna ieksa! Parejo pec garsas...un prieka! Lidz nakosai sezonai...labu apetiti!...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu