Ar kādu cukuru lai vāra ievārījumu?

Ar to Optimas cukuru laikam nevar vārīt zaptes?
Jelgavas cukura paciņās arī taču nav Jelgavas cukurs!
Kurš te zin par cukuriem?

valda350      Kāpēc ar Optima nevar????Briesmīgi interesē,jo n-tos gadus vāru...pēc cik gadiem parāgās sekas?:))))Sāk augt ragi,astes,apspalvojums?))))

Smaidona      Ir tak speciālais ievārijumu cukurs no dāņuzemes,tas gan maksā pie diviem lašiem kilogramā,bet tur klāt ir visas ķīmijas,kas garantē,ka zafte stāvēs līdz Pastardienai.Jifti jau neviens par velti nedos,par to i dārgi jāmaksā.

bitite27      Tos baltos cukurus pat skudras neēd!

rozamunde      Ja trauki tīri, nekas nerūgst, neatkarīgi no cukuru dārguma vai lētuma.

Pele_chiibaa      piekrītu - galvenais, lai trauki sterili

la_Reina      Optimas cukuram nav ne vainas!

undine      Ievārijuma cukuru..

utji_butji      Dancuker ievaariijuma cukurs - 1kg cukura uz 2kg ogu.

kautkas    1 pie manis var dabūt riktīgo cukuru, bet šams ir beramais, bez iesaiņojuma ... man viņu ved ar vagonu, bet neteikšu no kurienes, a to visi sāks vadāt ... maksā 2Ls kilo :)

barbarosa9      Optimas cukurs ir briesmiigs:(

Ezjule      Cukuram nav nekādas vainas. Ievārījumu procesā galvenais sterili trauki

elzasa      Jau vairākus gadus vāru ar cukuru,vienalga kādu,bet pieberu mazliet to dāņu cukuru ar konservantiem!(1.37 ls .kg.)

Nichil      Austrumpuses rajonos no rokas ir dabūnams krievu cukurbiešu cukurs-lēti un labi /personīgā peredze/:)

Nelima6      var pirkt leišu ražoto cukuru - ar to glabājas. Galvenā atšķirība: cukurbiešu vai cukurniedru cukurs? Ar cukurniedru cukuru rūgst, ar cukurbiešu - nē...

ingryda      Pameegjini Gelifax vai arii Dannsuker ievaariijuma cukurus/zjelejas.
Mazaak buus jaliek klaat, un aatraak buus gatavs. Un veseliigaak.

Rekomendeeju!

Sun_smile      Cukuram nav noziimes, lai ievaariijums neruugtu,
1)vispirms jaavaara ogas vienas pashas
2)kad ogas izshkiidushas,liek klaat cukuru attieciibaa 1:1 un veel pavaara
3)burkas jaaizmazgaa ar Fairy
4)jaalej iekshaa karstu atstaajot tikai 0,5 cm briivu vietinju liidz augshai
5)jaapagaida, kameer beidz tvaikot
6)jaaizskruuvee ljoti cieshi
7)jaaglabaa veesumaa,bet ne ledusskapii

GGG6      Par cik Latvijas cukura praktiski nav tad ievārījumiem vislabāk ir Dāņu ievārījuma cukurs. 1)ogas vāra tikai 10- 15min.nevis "stundu".Līdz ar to vitamīni neuzlido gaisā. 2)jāliek ir trīs reizes mazāk cukura,jo šis cukurs satur vairāk pektīnvielas,kas ievārījumu ``savelk``.Tā ir normāla dabiska viela,ko leišu cukurs satur mazāk,tāpēc arī jālieto 1:1.

rozamunde      Pektiinvielas?? Jeb modificeetaa ciete pievienota cukuram?
Es, protams, neesmu izcila kjiimike, tacu 1.reiz dzirdu, ka cukurs satur pektiinus.
Cukuraa galvenais ir saharozes daudzums. Arii Optimas cukuraa tas ir tuvu 96%.
Veikalos driikstat apvaicaaties peec sertifikaata cukuram, kura jaabuut noraadiitam saharozes procentuaalajam daudzumam.
Ievaariijumi staavees ar jebkuru cukuru vaariiti, galvenais, lai trauki tiiri un sapildiits traukaa karsts.

GGG6      Labi,labi,cukurs nesatur pektīnu bet cukuram pievienots.
mamma google-pektīns - augļu un ogu sastāvā sastopamā želējošā viela, kas temperatūras ietekmē vai savienojumā ar cukuru veido recekli, želeju. Visvairāk pektīna ir upeņu, jāņogu sulās, ābolu mizās un serdes daļā. Ārzemēs var nopirkt pektīna pulveri, ko izmanto ievārījumu, marmelādes gatavošanai.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu